Aardbeien lemon curd bread pudding

(1 uur voorbereiding 40 minuten bereiden)

De pudding voor deze de BBQ in gaat.

Ingrediƫnten:

2 citroenen

1 limoen

150 gram ongezouten roomboter

2 middelgrote eieren

125 gram witte basterdsuiker

5 brioche broodjes met chocolade

125 gram aardbeien (minimaal)

100 milliliter slagroom

100 milliliter melk

2 eetlepels suiker

4 eidooiers

Benodigdheden:

BBQ met deksel en mogelijkheid om indirect te grillen

Ovenschaal

BBQ handschoenen

Pan (met dikke bodem)

Garde

Mengkom

Rasp

Aluminiumfolie

Bereiding:

  1. Rasp de citroenen en de limoen. Snij deze vervolgens door en pers ze uit in een pan (met dikke bodem). Voeg hier ook de rasp aan toe.
  2. Voeg de roomboter toe en laat de boter langzaam smelten.
  3. Mix ondertussen de witte basterdsuiker met de 2 middelgrote eieren.
  4. Als de boter gesmolten is giet je deze langzaam en al roerend bij het ei suiker mengsel.
  5. Giet vervolgens alles terug in de pan en zet de pan op het fornuis met een klein vuur.
  6. Roer met een garde door het mengsel tot deze de dikte van vla heeft. Giet de lemon curd vervolgens in een andere bak en dek deze af. Zet de lemon curd in de koelkast.
  7. Steek nu de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 160/180 graden.
  8. Meng ondertussen de slagroom,melk,4 eidooiers en de suiker.
  9. Snij nu de aardbeien in de gewenste vorm (plakjes of in vieren).
  10. Snij de brioche broodjes open, en besmeer deze ruim met de afgekoelde lemon curd.
  11. Leg het brioche brood in de ovenschaal en verdeel de aardbeien er tussen en er op.
  12. Giet het mengsel van melk en slagroom e.d. over het brood in de ovenschaal (het brood hoeft niet helemaal onder te staan). Hoeveel vocht je gebruikt is een beetje afhankelijk van de grote van de ovenschaal.
  13. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet deze in de voorverwarmde BBQ.
  14. Laat de ovenschaal 20 minuten afgedekt in de BBQ staan. Na 20 minuten verwijder je de aluminiumfolie en laat je de schaal nog ongeveer 20 minuten in de BBQ staan.
  15. Laat de bread pudding 10 tot 15 minuten afkoelen en serveer deze met wat extra lemon curd en een bolletje ijs.
Het ziet er minder smakelijk uit maar geloof me, je blijft er van eten.