Voorbereiding 30 minuten, bereiding 6 uur.
Ingrediƫnten:
1 grote witte ui of 2 kleinere
Bacardi gold
1 handje geraspte kaas
1 afbak ciabatta
1 handje gesneden lente ui (het groene gedeelte)
BBQuality the original bbq saus
Benodigdheden:
BBQ met mogelijkheid tot indirect bereiden
Snijplank
Scherp mes
Vlees injector
Kernthermometer
BBQ handschoen
Aluminiumfolie of butcher paper
Rookhout hickory of steeneik (optioneel)
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 120/130 graden.
- Haal de angus pincanha uit de verpakking en dep deze met wat keukenpapier droog. Verwijder eventuele vliezen/silver skin aan de vleeskant.
- Snij de vet kant van de angus picanha kruislings in, let op dat je alleen in het vet snijd en niet in het vlees.
- Doe een flinke scheut Bacardi in een bakje vul de vlees injector met de rum. Spuit om de 1 cm wat van de rum in de picanha.
- Bestrooi de picanha vervolgens met de Naked Gun Powder en zorg er voor dat alle kanten goed gekruid zijn.
- Snij de witte ui doormidden en verwijder de schil. Snij de ui vervolgens in halve ringen en doe deze in een bakje tot gebruik.
- Leg de gekruide angus picanha op de BBQ en steek de kernthermometer in het midden van de picanha. Stel de kerntemperatuur in op 80 graden. Voeg eventueel wat rookhout toe, denk hierbij aan bijvoorbeeld : hickory of steeneik.
- Zet ook gelijk je gietijzeren steelpan op de BBQ zodat deze goed warm kan worden.
- Als de picanha de kerntemperatuur van 80 graden heeft bereikt is het tijd om deze in te pakken. Leg een stuk aluminiumfolie of butcherpaper klaar en leg hier de picanha op. Voeg eventueel nog een extra scheutje rum toe en vouw de folie of butcher paper zo strak mogelijk dicht. Prik de kernthermometer weer terug in het midden van het vlees.
- Gaar de picanha nu verder tot een kerntemperatuur van 92 graden.
- Doe de gesneden ui in de gietijzeren pan en voeg hier een scheutje rum en BBQuality S.P.G rub aan toe. Roer goed door en laat de uien stoven tot deze zacht en glazig zijn.
- Haal het pannetje van de BBQ als de uien zacht zijn. Let op dat je wel een handschoen gebruikt!
- Als de picanha een kerntemperatuur van 92 graden heeft bereikt is het tijd om met een temperatuurmeter te controleren of de angus picanha brisket style probe thender is. Probe thender wil zeggen dat de thermometer in het vlees gaat zonder al te veel weerstand. Het moet voelen alsof je de thermometer in zachte boter prikt. Mocht er nog te veel weerstand zijn pak de picanha dan weer in en controleer na ongeveer 10 minuten nog een keer. Blijf controleren tot de picanha probe thender is. Is de picanha probe thender haal deze dan van de BBQ.
- Maak de folie of butcher paper open en laat de picanha ongeveer 5 minuten uitwasemen.
- Pak de picanha daarna weer in en vouw er een handdoek omheen. Laat de picanha nu 30 tot 45 minuten rusten.
- Bak ondertussen het brood af volgende de beschrijving op de verpakking. Het brood kan je eventueel ook op de BBQ afbakken, die is toch warm.
- Verwarm de gestoofde uien opnieuw en voeg hier een handje geraspte kaas aan toe. Roer de uien en kaas goed door.
- Haal de picanha uit de folie en snij deze haaks op de draad in dunne plakken.
- Snij het ciabatta brood open en besmeer het brood met de BBQuality original bbq saus.
- Verdeel de gestoofde uien met kaas over de broden. Leg nu de plakken angus picanha brisket style op de uien en bestrooi het geheel met de gesneden lente ui.
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.
Maak je liever iets met bavette? Probeer dan deze steak gyros eens.