Appelbol uit de skillet

Ingrediƫnten:

Het gewenste aantal appels

Bladerdeeg (1 plak per appel)

Suiker

Kaneel

1 ei

Ijs

Benodigdheden:

Gietijzeren skillet

BBQ handschoen

Dunschiller

Bereiding:

  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding.
  2. Zorg dat de BBQ een temperatuur van 180 graden heeft.
  3. Laat ondertussen de bladerdeeg ontdooien.
  4. Meng de kaneel met de suiker.
  5. Schil de appels en snij deze doormidden.
  6. Verwijder het klokhuis voorzichtig met een mes.
  7. Rol de appels door de kaneelsuiker en zorg dat alle kante goed bedekt zijn.
  8. Klop 1 ei los.
  9. Pak iedere halve appel in, in 1 plak bladerdeeg en bestrijk met het losgeklopte ei.
  10. Zet de appelbollen in de skillet.
  11. Zet de skillet vervolgens in de BBQ en laat deze in de BBQ staan tot de bladerdeeg gaar en krokant is.
  12. Haal de appelbollen voorzichtig uit de skillet (let op dat je je niet verbrand aan de hete suiker).
  13. Serveer de appels met een bol ijs.