Ingrediƫnten:
Het gewenste aantal appels
Bladerdeeg (1 plak per appel)
Suiker
Kaneel
1 ei
Ijs
Benodigdheden:
Gietijzeren skillet
BBQ handschoen
Dunschiller
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding.
- Zorg dat de BBQ een temperatuur van 180 graden heeft.
- Laat ondertussen de bladerdeeg ontdooien.
- Meng de kaneel met de suiker.
- Schil de appels en snij deze doormidden.
- Verwijder het klokhuis voorzichtig met een mes.
- Rol de appels door de kaneelsuiker en zorg dat alle kante goed bedekt zijn.
- Klop 1 ei los.
- Pak iedere halve appel in, in 1 plak bladerdeeg en bestrijk met het losgeklopte ei.
- Zet de appelbollen in de skillet.
- Zet de skillet vervolgens in de BBQ en laat deze in de BBQ staan tot de bladerdeeg gaar en krokant is.
- Haal de appelbollen voorzichtig uit de skillet (let op dat je je niet verbrand aan de hete suiker).
- Serveer de appels met een bol ijs.