Bao broodjes met pulled beef en snelle kimchi

Een gestoomd broodje met oosterse pulled beef

Ingrediënten bao broodjes:

130 ml water

120 ml melk

490 g bloem

20 g witte basterdsuiker

6 g gist (1 zakje instant gist)

5 eetl sesamolie

Ingrediënten kimchi:

400 g spitskool (fijne reepjes)

3 eetl zout

3 theel sambal

Sesamolie die over is van de bao broodjes

1,5 eetl sojasaus

Ingrediënten pulled beef:

1,5 tot 2 kg chuck (halslap)

1 eetl komijn gemalen

1 eetl koriander gemalen

0,5 eetl kurkuma (geelwortel)

0,5 eetl 5 spices

1 theel chilipoeder

2 eetl (zee) zout

1 chunck hickory

150 g roomboter

10 eetl sojasaus

200 ml water

Benodigdheden:

BBQ met deksel en de mogelijkheid om indirect te garen

Dutch Oven (gietijzeren pan)

Mixer met deeghaken

Deegroller

Stoompan of stoommandje

Japanse mayonaise (Kwepie)

Bereiding:

1. Meng alle droge ingrediënten voor de rub. Smeer het vlees dun in met sesamolie en bestrooi vervolgens met de rub.

2. Zet het vlees in de koelkast tot gebruik.

3. Steek de BBQ aan en verwarm deze tot een temperatuur van 130/140 graden.

4. Voeg de hickory chunck toe en maak de BBQ gereed voor een indirecte bereiding. Leg het vlees op de BBQ en rook het vlees ongeveer 2 uur.

5. Doe ondertussen de spitskool in een bakje en bestrooi deze met zout. Zet het bakje in de koelkast. (het zout zal veel vocht onttrekken en de kool zal flink slinken)

6. Meng nu het water en de melk en verwarm deze in de magnetron tot deze ongeveer 32 graden is. Voeg nu de gist en de suiker toe. Roer het geheel goed door en zet voor 15 minuten op een warme plek weg.

7. Na 15 minuten giet je het vocht bij de bloem en meng je het tot een glad deeg. (je moet er een bal van kunnen maken)

8. Vet een kom lichtjes in met olie en doe de deegbal in de kom. Dek de kom af met een vochtige handdoek en zet deze voor 40 minuten op een warme plek weg.

9. Na 40 minuten kneed je het deeg nog 10 minuten door om de gluten te activeren.

10.Verdeel het deeg in balletjes van 45 gram. Rol de balletjes uit (let op niet te dun) smeer het deeg in met sesamolie en vouw dubbel. Leg het dubbelgevouwen broodje op een bakpapier. Doe dit bij alle balletjes.

11.Dek de broodjes weer af met een vochtige handdoek en laat nog een keer 25 minuten rijzen.

12.Giet ondertussen de kool af en voeg hier de sambal, sojasaus en overgebleven sesamolie aan toe. Meng alles goed en proef of je er nog meer sambal in wil. Zet de kimchi in de koelkast tot gebruik.

13.Zet een pan met water op en zorg dat deze kookt. Verwarm de stoommand ook mee.

14.Na 25 minuten knip je de broodjes los. (laat het bakpapier er onder zitten)

15.Stoom de broodjes ongeveer 15 minuten gaar.

16. Haal na 2 uur het vlees van de BBQ en doe het in de Dutch Oven. Voeg hier de boter, sojasaus en water aan toe.

17.Zet de Dutch Oven met deksel er op terug in de BBQ en gaar het vlees nog ongeveer 3 a 4 uur. (controleer regelmatig of er nog vocht bij moet)

18.Als het vlees probe tender is ( je thermometer moet er zo makkelijk in en uit gaan dat je bijna geen weerstand hebt)

19.Pull het vlees en meng met het vocht.

20.Doe 2 bao broodjes in een zakje en knoop deze dicht. Stoom ze voor 50 seconden in de magnetron.

21.Maak de broodjes open, leg er wat pulled beef en kimchi op en maak het geheel af met de Japanse mayonaise (kwepie).