Ingrediënten voor de bodem:
300 gram bloem
300 gram ongezouten koude boter
Snufje zout
1 ei dooier
50 gram suiker
Ingrediënten voor de vulling:
500 gram oranje pompoen
500 ml slagroom
2 eieren
3 ei dooiers
200 gram basterd suiker
Snufje zout
2 theelepels kaneelpoeder
2 theelepels gemberpoeder
1 theelepel kardemonpoeder
2 eetlepels Maple Syrup (optioneel)
Bereiding van de bodem:
Meng de bloem met het zout, de ei dooier en de suiker. Voeg vervolgens de boter toe en kneed tot een stevige bal.
Pak de deegbal in in een stukje plastic folie en leg deze ruim 1,5 uur in de koelkast.
In de tussentijd kan de vulling gemaakt worden.
Bereiding van de vulling:
Snij de pompoen open en verwijder alle pitten met een lepel. Je zou de pitten kunnen bewaren om ze te roosteren.
Leg de halve pompoen stukken op een indirect ingestelde bbq met een temperatuur van 160/170 graden. Voor een extra rook smaak zou je wat rookhoud toe kunnen voegen aan de houtskool.
Gaar/pof de pompoen tot het vruchtvlees mooi zacht is. Als het vruchtvlees helemaal zacht is haal je de pompoen voorzichtig van de bbq en laat je deze afkoelen.
Als de pompoen voldoende is afgekoeld schraap je het vruchtvlees er uit met een lepel. Doe het vruchtvlees in een bak en voeg de overige ingrediënten toe.
Mix het mengsel goed met een staafmixer of in de blender (het mengsel lijkt misschien aan de dunne kant, maar dit komt goed als je de pie gaat bakken).
Haal je deeg uit de koelkast en laat deze een beetje op temperatuur komen.
Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Rol het deeg uit tot je een plak hebt die net wat groter is als je springvorm.
Bekleed de springvorm met het uitgerolde deeg. Druk het deeg voorzichtig aan met je handen.
Giet vervolgens je pompoen mengsel in de springvorm.
Maak de bbq klaar voor een indirecte bereiding op een temperatuur van 240/250 graden.
De pie mag de eerste 20 minuten gebakken worden op 250 graden en vervolgens nog 20 minuten in een afkoelende bqq.
De pie is klaar als je er met een saté prikker in kan prikken zonder dat er vulling aan zit. Mocht er nog wel vulling aan zitten dan laat je de pie nog even op de bbq staan.
Je kan de pie afmaken met wat rozetten slagroom.