BBQ sushi

Ingrediƫnten:

500 gram rundergehakt

3 plakken cheddar

1 pakje parmaham

1 paprika

2 rode uien

Rub (all purpose)

Sla

BBQ saus

Benodigdheden:

BBQ met deksel en de mogelijkheid om indirect te garen.

BBQ tang

Plasticfolie

Bereiding:

  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor indirecte bereiding op een temperatuur van 150 graden.
  2. Snij de paprika en rode ui in dunne reepjes.
  3. Leg een stuk plasticfolie op de werkbank en leg hier de plakken parmaham op.
  4. Verdeel het gehakt over de parmaham en druk goed aan.
  5. Bestrooi het gehakt nu met de rub.
  6. Leg nu de gesneden groente en de cheddar in het midden van het gehakt.
  7. Rol het geheel nu zo strak mogelijk op.
  8. Verwijder voorzichtig het plastic en leg de rol op de BBQ.
  9. Gaar de rol tot een kerntemperatuur van 50 graden ongeveer.
  10. Als de rol gaar is laat je deze nog even rusten onder aluminiumfolie.
  11. Leg ondertussen de sla op de borden.
  12. Als de rol gerust heeft kan je deze in plakken snijden.
  13. Serveer de plakken met de sla en de BBQ saus.