Beef bacon burrito’s

Beef bacon burrito’s.

(15 minuten voorbereiding, 90 minuten bereiding)

Ingrediënten:

500 gram rund gehakt

200 gram beef bacon in blokjes

150 gram zoete mais (uit blik)

3 punt paprika’s

1 witte ui

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel korianderpoeder

1 theelepel cacaopoeder

Chilipoeder naar smaak

Chipotle naar smaak

6 eetlepels BBQ saus (bij voorkeur een pittige BBQ saus)

4 plakken cheddar kaas

8 Tortillia wraps

Olijfolie

Peper & zout

Salsa:

0,5 witte ui

2 tomaten

50 gram zoete mais (uit blik)

Olijfolie

Peper & zout

Benodigdheden:

Monolith BBQ

Dutch Oven

BBQ handschoen

Skillet

Bereiding:

Het gehakt mengsel voor de burrito’s
De blokjes beef bacon in de Dutch oven.
  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe en indirecte bereiding op ongeveer 150 graden.
  2. Zet de Ducht oven in de BBQ zodat deze goed warm kan worden.
  3. Snipper 1 ui en snij de beef bacon in blokjes.
  4. Als de Dutch oven heet is bak je even kort de blokjes beef bacon aan tot deze bruin zijn.
  5. Schep de beef bacon uit de pan en voeg de gesnipperde ui toe, en bak deze glazig.
  6. Leg ondertussen de puntpaprika’s boven het indirecte gedeelte van de BBQ om ze te roosteren.
  7. Als de ui glazig is voeg je het gehakt toe en roer je alles goed door.
  8. Als het gehakt bruin begint te worden voeg je 150 gram mais en 6 eetlepels BBQ saus toe. Roer alles goed door en laat boven het indirecte gedeelte rustig sudderen.
  9. Haal de puntpaprika’s van de BBQ en doe deze in een ziplock zak voor 10 minuten.
  10. Snij ondertussen de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten.
  11. Snij de tomaten vervolgens in kleine blokjes, snipper een halve witte ui en doe de tomaat en ui in een bakje.
  12. Voeg 50 gram mais toe en 4 eetlepels olijfolie.
  13. Roer alles goed door en breng op smaak met peper en zout. Zet de salsa in de koelkast tot gebruik.
  14. Verwijder de schil en de zaadjes van de puntpaprika’s en snij deze in reepjes.
  15. Haal de Dutch oven van de BBQ en zet de skillet op de BBQ.
  16. Voeg de komijnpoeder, korianderpoeder, cacaopoeder, chilipoeder en chipotle toe aan het gehaktmengsel. Roer alles goed door en breng op smaak met peper zout.
  17. Voeg nu de gebakken beef bacon en puntpaprika toe en roer nogmaals goed door.
  18. Snij de plakken cheddar door midden.
  19. Leg 2 eetlepels gehakt mengsel in het midden van een wrap en leg daar een halve plak cheddar op, vouw de wrap dicht door de zijkanten naar binnen te vouwen en hem vervolgens op te rollen. Herhaal dit met alle wraps.
  20. Leg de burrito’s boven het indirecte gedeelte van de BBQ en zet de hete skillet er bovenop. Draai de burrito’s na ongeveer 5 minuten om en zet de skillet er weer bovenop.
  21. Haal de burrito’s na de 2e keer 5 minuten van de BBQ en serveer met de tomaten mais salsa.

Gemist hoe ik de beef bacon heb gemaakt? Je vind het recept hier.

Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je er van vind en vergeet mij vooral niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.