(15 minuten voorbereiden, 6 dagen pekelen, 2,5 uur bereiden)
Ingrediƫnten:
2 kg runder buik
40 gram zout
40 gram suiker
5 gram nitriet zout
10 gram zwarte peper
2,5 eetlepel rub
Benodigdheden:
BBQ met mogelijkheid tot indirect bereiden
Beuken rookhout
Thermometer
Ziplock zak
Mengkom
keukenpapier
Bereiding:
- Meng het zout, nitriet zout, suiker, zwarte peper en de rub goed door elkaar.
- Bestrooi de runderbuik aan alle goed met het pekel mengsel en druk de pekel goed aan.
- Doe de runderbuik in een ziplock zak en voeg de pekel die er af gevallen is toe aan de zak.
- Sluit de zak af met zo min mogelijk lucht in de zak.
- Leg de runderbuik voor 6 dagen in de koelkast, draai de zak met de runderbuik iedere dag om.
- Haal na 6 dagen de runderbuik uit de koelkast en spoel deze onder koud stromend water af. Verwijder zo veel mogelijk van de pekel.
- Dep de runderbuik droog met een stukje keukenpapier en bestrooi de buik lichtjes met wat extra rub die je ook in de pekel hebt gebruikt.
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 100/110 graden.
- Voeg het beuken rookhout toe en leg de runderbuik op het rooster.
- Gaar de beef bacon tot een kerntemperatuur van 65 graden.
- Als de beef bacon een kerntemperatuur heeft bereikt van 65 graden haal je hem van de BBQ.
- Laat de beef bacon nu goed afkoelen voordat je hem gaat snijden.
- Verwerk de beef bacon nu in een ander gerecht of eet hem lekker bij een gebakken eitje.
- De beef bacon is nog lekkerder als je de gesneden plakken even kort in een pan bakt of op het rooster grilt.
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.
Maak je liever bacon van varkensvlees? Probeer dan deze Canadese bacon eens.