Beef ribfinger taco

Taco met ribfingers en toppings.

(30 minuten voorbereiding, ongeveer 5 uur bereiden. Let op elk stuk vlees is anders, daarom kan de bereidingstijd afwijken)

Dit is recept is voor ongeveer 12 taco’s.

Ingrediënten:

750 gram beef rib fingers

Naked Gun rub

Crème fraiche (optioneel)

Baked beans:

150 gram witte bonen in tomatensaus

1 ui

1 teen knoflook

2 theelepels komijnpoeder

2 theelepels korianderpoeder 

2 theelepels tabasco

150 gram ontbijtspek

4 eetlepels BBQ saus

Peper & zout

Guacamole:

2 avocado’s

Sap van een halve citroen

Peper & zout

Tomaten salsa:

1 kleine rode ui

3 trostomaten

Olijfolie

Peper & zout

Benodigdheden:

Monolith BBQ

Kersen rook pellets

Gietijzeren skillet

BBQ handschoen

Thermometer

Bereiding:

Ribfingers en beaked beans.

  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 130 graden.
  2. Zet de gietijzeren skillet op de BBQ zodat deze mee op kan warmen.
  3. Haal de rib fingers uit de verpakking en verwijder indien nodig het dikke vlies.
  4. Snij vervolgens de rib fingers in ongeveer gelijke dikte.
  5. Bestrooi de rib fingers met de Naked Gun rub. Zorg dat alle kanten gekruid zijn.
  6. Leg de rib fingers op de BBQ zodra deze op temperatuur is, en voeg 1 hand kersen rook pellets toe via het rook toevoer systeem. (het garen van de rib fingers duurt ongeveer 5 uur)
  7. Snij de ontbijtspek in reepjes en snipper de ui en knoflook.
  8. Bak de spek in de skillet en voeg de gesnipperde ui en gesnipperde knoflook toe als de spek goudbruin begint te worden.
  9. Als de ui glazig is voeg je de witte bonen in tomatensaus, tabasco, komijnpoeder, korianderpoeder en bbq saus toe. Roer alles goed door en laat zachtjes koken.
  10. Als het vocht van de baked beans voor 1/3 is ingekookt haal je de skillet van de BBQ en breng je het op smaak met peper en zout.
  11. Zet de bonen weg tot gebruik.
  12. Snipper nu de rode ui zo klein mogelijk en doe dit in een bakje.
  13. Snij de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten.
  14. Snij de tomaten in kleine blokjes en voeg deze toe aan de gesnipperde ui.
  15. Voeg olijfolie toe aan de ui en tomaat tot het geheel net niet onder staat.
  16. Roer de salsa goed door en breng op smaak met peper en zout.
  17. Zet de salsa in de koelkast tot gebruik.
  18. Controleer na ongeveer 4 uur of de rib fingers gaar zijn, dit doe je door met een thermometer in het vlees te prikken. Als je weinig tot geen weerstand krijgt zijn de rib fingers goed. Heb je nog te veel weerstand controleer dan iedere 15 minuten opnieuw. (de weerstand moet het zelfde zijn als dat je thermometer in een pot pindakaas zou steken)
  19. Snij de avocado’s door en verwijder voorzichtig de pit.
  20. Schep de avocado’s leeg en prak de avocado met een vork tot deze bijna helemaal glad is.
  21. Voeg het sap van de halve citroen toe en roer goed door.
  22. Breng de guacamole op smaak met peper en zout.
  23. Verwarm de taco shells ongeveer 5 minuten op de BBQ.
  24. Verwarm ook de bonen op de BBQ.
  25. Haal de taco shells en bonen van de BBQ.
  26. Doe eerst een schep bonen in de taco, vervolgens wat rib fingers, guacamole, tomaten salsa en eventueel een schepje crème fraiche.

Maak je liever iets met kip? Probeer dan deze chicken crumble eens.

Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.