(30 minuten voorbereiden, 48 uur marineren, 30 minuten bereiden)
Ingrediƫnten:
800 gram gezaagde short ribs
Marinade:
3 eetlepels tomaten ketchup
3 eetlepels mirin (rijstwijn)
2 eetlepels rietsuiker
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel sesamolie
1 theelepel gedroogde sereh
1 theelepel gedroogde gember
Chilipoeder naar smaak
3 tenen knoflook geraspt
Benodigdheden:
Monolith BBQ
Ziplock zak
Keukenmachine/blender
Bereiding:
- Doe alle ingrediƫnten van de marinade in de keukenmachine/blender en mix deze tot een gladde marinade.
- Doe de gezaagde short ribs in de ziploch zak en voeg 2/3 van de marinade toe.
- Sluit de zak zo luchtdicht mogelijk af en marineer de Huli Huli beef ribs 48 uur in de koelkast.
- Haal na 48 uur de beef ribs uit de marinade en laat deze even uitlekken.
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed met een direct en indirect gedeelte op 160 graden.
- Dep de beef ribs een beetje droog met wat keukenpapier.
- Leg de beef ribs boven het indirecte gedeelte van de BBQ.
- Gaar de Huli Huli beef ribs tot een kerntemperatuur van 42 graden.
- Smeer iedere 15 minuten de beef ribs aan beide kanten in met de marinade die je bewaard hebt.
- Als de beef ribs een kerntemperatuur van 42 graden hebben verplaats je ze naar het directe gedeelte van de BBQ.
- Gril ze nu om en om tot een kerntemperatuur van 55 graden. (blijf de ribs goed draaien om verbranden te voorkomen)
- Serveer de Huli Huli beef ribs op een grote plank, of snij ze tussen de botjes los en serveer ze als kleine ribbetjes.
Ik serveerde er gegrilde courgette bij, maar een bakje met rijst en wat groenten kan ook prima!
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.
Maak je liever iets anders met gezaagde short ribs? Probeer dan deze galbi ribs.