Beercan burgers

Ingrediënten:

500 gram (rund) gehakt

4 witte uien

1 (klein bakje) champignons

4 plakken cheddarkaas

3 theelepels worcestersaus

4 eetlepels rub (je favoriete)

4 burger broodjes

12 plakken ontbijtspek (3 per burger)

Benodigdheden:

BBQ met deksel en de mogelijkheid om indirect te garen.

1 blikje bier/cola of iets anders.

Tang

Skillet (gietijzeren pan)

Bereiding:

  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte en directe bereiding op 130/140 graden.
  2. Zet de skillet tijdens het opwarmen van de BBQ al in de BBQ.
  3. Snij de uien in halve ringen en de champignons in kwarten.
  4. Breng het gehakt op smaak met de worcestersaus en de rub.
  5. Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen en maak hier ballen van.
  6. Druk het blikje in de ballen en vorm het gehakt om het blikje zodat je een soort bakje van gehakt krijgt.
  7. Omwikkel het gehakt met 3 plakken ontbijtspek.
  8. Zet de “bakjes” in de koelkast.
  9. Als de skillet goed warm is kan je de uien stoven tot deze zacht zijn.
  10. Doe het zelfde met de champignons.
  11. Meng de uien en de champignons en verdeel dit over de gehakt “bakjes”.
  12. Zet de burgers boven het indirecte gedeelte van de BBQ en gaar deze tot een kerntemperatuur van 55 graden (bij rundvlees).
  13. Leg net voordat de burgers klaar 1 plak cheddar bovenop de burgers en laat deze smelten.
  14. Grill ondertussen de burger broodjes aan de binnenkant even kort.
  15. Serveer de burgers op de broodjes met eventueel wat BBQ saus.