Ingrediënten:
500 gram (rund) gehakt
4 witte uien
1 (klein bakje) champignons
4 plakken cheddarkaas
3 theelepels worcestersaus
4 eetlepels rub (je favoriete)
4 burger broodjes
12 plakken ontbijtspek (3 per burger)
Benodigdheden:
BBQ met deksel en de mogelijkheid om indirect te garen.
1 blikje bier/cola of iets anders.
Tang
Skillet (gietijzeren pan)
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte en directe bereiding op 130/140 graden.
- Zet de skillet tijdens het opwarmen van de BBQ al in de BBQ.
- Snij de uien in halve ringen en de champignons in kwarten.
- Breng het gehakt op smaak met de worcestersaus en de rub.
- Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen en maak hier ballen van.
- Druk het blikje in de ballen en vorm het gehakt om het blikje zodat je een soort bakje van gehakt krijgt.
- Omwikkel het gehakt met 3 plakken ontbijtspek.
- Zet de “bakjes” in de koelkast.
- Als de skillet goed warm is kan je de uien stoven tot deze zacht zijn.
- Doe het zelfde met de champignons.
- Meng de uien en de champignons en verdeel dit over de gehakt “bakjes”.
- Zet de burgers boven het indirecte gedeelte van de BBQ en gaar deze tot een kerntemperatuur van 55 graden (bij rundvlees).
- Leg net voordat de burgers klaar 1 plak cheddar bovenop de burgers en laat deze smelten.
- Grill ondertussen de burger broodjes aan de binnenkant even kort.
- Serveer de burgers op de broodjes met eventueel wat BBQ saus.