Bierbrood

Een heerlijk zoetig bierbrood van de BBQ

(5 minuten voorbereiding 45 minuten bereiden)

Ingrediënten:

1 flesje bier van 330 ml (ik gebruikte een dubbel van brouwerij Engelbertus)

350 gram bloem

1 eetlepel bakpoeder

6 gram zout

25 gram kristalsuiker

25 gram gesmolten boter

1 eetlepel rub naar keuze

Benodigdheden:

BBQ met deksel en mogelijkheid om indirect te bereiden

Bakvorm/cakeblik

Mengkom

Garde

BBQ handschoen

Saté prikker

Bakpapier

Het beslag voordat deze gebakken is

Bereiding:

  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 180 graden.
  2. Doe de bloem, bakpoeder, zout, kristalsuiker en rub in een mengkom en roer goed door.
  3. Smelt ondertussen de boter.
  4. Voeg het bier en de boter toe aan de bloem en roer alles goed door met een garde. (zorg dat er geen klontjes in je beslag zitten)
  5. Bekleed het cakeblik met bakpapier en giet hier het beslag in.
  6. Zet het cakeblik in het midden van de BBQ en bak deze ongeveer 35 tot 45 minuten.
  7. Controleer met een saté prikker of het brood gaar is. (als de prikker schoon uit het brood komt is het brood gaar)
  8. Laat het brood 15 tot 20 minuten afkoelen voordat je deze gaat snijden.
Een mooi gaar bierbrood