(5 minuten voorbereiding 45 minuten bereiden)
Ingrediënten:
1 flesje bier van 330 ml (ik gebruikte een dubbel van brouwerij Engelbertus)
350 gram bloem
1 eetlepel bakpoeder
6 gram zout
25 gram kristalsuiker
25 gram gesmolten boter
1 eetlepel rub naar keuze
Benodigdheden:
BBQ met deksel en mogelijkheid om indirect te bereiden
Bakvorm/cakeblik
Mengkom
Garde
BBQ handschoen
Saté prikker
Bakpapier
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 180 graden.
- Doe de bloem, bakpoeder, zout, kristalsuiker en rub in een mengkom en roer goed door.
- Smelt ondertussen de boter.
- Voeg het bier en de boter toe aan de bloem en roer alles goed door met een garde. (zorg dat er geen klontjes in je beslag zitten)
- Bekleed het cakeblik met bakpapier en giet hier het beslag in.
- Zet het cakeblik in het midden van de BBQ en bak deze ongeveer 35 tot 45 minuten.
- Controleer met een saté prikker of het brood gaar is. (als de prikker schoon uit het brood komt is het brood gaar)
- Laat het brood 15 tot 20 minuten afkoelen voordat je deze gaat snijden.