
Ingredienten:
800 gram Bife de Tira
Gerookte boter:
200 gram roomboter
1 spaanse peper
Sap van 1 limoen
1 handje peterselie
1 handje rozemarijn
1 teen knoflook
Peper en zout
Salsa:
1 gele paprika
1 rode paprika
1 witte ui
5 tomaten
5 eetlepels witte wijnazijn
4 eetlepels olijfolie
1 handje bladselderij
Peper en zout
Benodigdheden:
BBQ met mogelijkheid om direct en indirect te garen.
Cold Smoke Generator (CSG)
Beuken rook mot
Thermometer
Bereiding:
Gerookte boter:
- Begin met het maken van de gerookte boter door de roomboter in kleine blokjes te snijden.
- Vul de CSG met de beuken rook mot zodat je 1 uur koud kan roken.
- Leg de gesneden boter op een bordje en zet deze in de BBQ.
- Steek de rook mot in de CSG aan en zorg dat deze gaat roken.
- Rook de boter ongeveer 1 uur.
- Verwijder ondertussen de zaadjes uit de Spaanse peper en snij deze zo fijn mogelijk, snij ook de rozemarijn, peterselie en knoflook zo fijn mogelijk.
- Haal na 1 uur de boter van de BBQ en doe deze in een bakje, voeg hier de gesneden kruiden, knoflook, peper en het sap van 1 limoen aan toe en roer alles goed door.
- Breng de boter op smaak met peper en zout. Doe de boter in een bakje en bewaar deze in de koelkast.
Bife de Tira en salsa:

- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe en indirecte bereiding op 160 graden.
- Haal de Bife de Tira uit de verpakking en dep deze droog met keukenpapier.
- Snij et vet kruislings in en bestrooi met zout.
- Bestrooi de zijkanten met de No Mercy rub.
- Als de BBQ op temperatuur is zet je de Bife de Tira in de BBQ boven het indirecte gedeelte.
- Stop een thermometer in het midden van het vlees en stel deze in op 40 graden.
- Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika’s en tomaten.
- Snij de paprika’s, tomaten, bladselderij en ui in kleine blokjes.
- Doe de gesneden blokjes in een mengkom.
- Meng de witte wijnazijn en olijf olie en voeg deze toe aan de gesneden paprika en tomaat.
- Roer het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout.
- Zet de salsa in de koelkast tot gebruik.
- Als de Bife de Tira een kerntemperatuur heeft van 40 graden haal je deze van de BBQ en laat je deze 15 minuten rusten.
- Na 15 minuten leg je het vlees met de vet kant naar beden boven het directe gedeelte van de BBQ. Gaar de Bife de Tira verder tot een kerntemperatuur van 50 graden.
- Draai de het vlees regelmatig om.
- Haal de Bife de Tira van de BBQ en snij het haaks op de draad in dunne plakjes.
- Serveer de Bife de Tira met de salsa en de gerookte boter.
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.
Maak je liever iets anders met rundvlees? Probeer dan deze steak salade eens.