Beef bacon

De beef bacon gebakken.

(3 dagen voorbereiding, ongeveer 3 uur bereiding)

Deze en volgende week een tweeluik recept met brisket. Het eerste deel is de bereiding van een heerlijke beef bacon. En als je niet alles hebt opgegeten kun je de overgebleven bacon volgende week gebruiken in het 2e deel van dit tweeluik. Succes bij het maken!

Ingrediƫnten:

1,5 tot 2 kg brisket of hernia (de speklap van een koe).

Pekel:

3 eetlepels zout

43 gram suiker

2 eetlepels peper

2 theelepels paprika poeder

1 theelepel kleurzout (colorozo) Dit zorgt dat je vlees rood/roze blijft tijdens het pekelen.

Benodigdheden:

Een mengkom

Ziplock zak

Monolith BBQ

Beuken rook pellets

Kernthermometer

Bereiding:

De beef bacon na het afkoelen .
De brisket in de beuken rook.
  1. Meng alle ingrediƫnten voor de droge pekel tot een soort van rub.
  2. Bestrooi je brisket met de pekel en zorg dat je de hele brisket goed raakt.
  3. Wrijf de pekel goed in de brisket, en druk de pekel goed aan.
  4. Doe de brisket in de ziplock zak en sluit deze met zo min mogelijk lucht er in.
  5. Leg de brisket in de koelkast.
  6. Haal de volgende dag de brisket uit de koelkast en wrijf aan alle kanten goed over de brisket. Laat de brisket wel in de zak zitten.
  7. Leg de brisket weer terug in de koelkast maar met de andere kant boven als een dag eerder.
  8. Herhaal de volgende dag stap 6 & 7 en leg de brisket weer in de koelkast.
  9. Haal op dag 3 de brisket uit de koelkast en haal hem uit de ziplock zak.
  10. Spoel de brisket onder koud stromend water goed af, let op dat je de pekel overal goed afspoeld.
  11. Leg de brisket op een stuk keukenpapier en maak hem zo droog mogelijk.
  12. Steek nu de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 110 graden.
  13. Als de BBQ op temperatuur is kan de brisket er op, voeg 2 handen beuken rook pellets toe en gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 70 graden.
  14. Als de beef bacon 70 graden is haal je hem van de BBQ en laat je hem eerst op het aanrecht afkoelen. Als de grootste hitte er af is doe je de beef bacon in een ziplock zak en leg je hem minimaal 12 uur in de koelkast.
  15. Als de beef bacon goed is afgekoeld is hij gereed voor verdere verwerking in een gerecht.
  16. Vergeet vooral niet alvast te proeven. Snij zo dun mogelijke plakjes (haaks op de draad) en bak deze even kort in een droge skillet.

Maak je liever iets met bacon van varken? Probeer dan deze bacon jam eens.

Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vond. En vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagam/Facebook.