
(15 minuten voorbereiding, 30 minuten wachten, 15 minuten bereiden)
Dit recept is voor 2 champignonburgers.
Ingrediƫnten:
375 gram (kastanje) champignons
1 sjalot
1 teen knoflook
1 ei
5 eetlepels paneermeel
3 theelepels rub naar keuze
Peper & zout
Parmezaanse kaas geraspt
Truffel mayonaise
Olijfolie
Benodigdheden:
Monolith BBQ
Keukenmachine
Zeef
Mengkom
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe en indirecte bereiding op 150/160 graden.
- Zet de skillet boven het directe gedeelte van de BBQ zodat deze warm kan worden.
- Snipper ondertussen de sjalot en de knoflook, en snij de champignons in schijfjes.
- Als de skillet warm is doe je er een scheutje olijfolie in, en bak je de gesnipperde sjalot en knoflook aan.
- Voeg na 5 minuten de gesneden champignons toe en bak deze aan.
- Haal de skillet met champignons na 10 minuten van de BBQ en schep de champignons in een zeef om zoveel mogelijk vocht er uit te zeven.
- Schep na 5 minuten de champignons in de keukenmachine en draai deze fijn.
- Schep het champignon mengsel terug in de zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
- Maak de skillet schoon en zet deze boven het directe gedeelte van de BBQ om opnieuw warm te laten worden.
- Leg ondertussen de Italiaanse bollen boven het indirecte gedeelte van de BBQ.
- Doe de champignons in een mengkom en breng deze op smaak met rub, peper en zout.
- Als het mengsel op smaak is klop je het ei los en voeg je de helft toe aan het champignon mengsel.
- Meng alles goed en voeg vervolgens 5 eetlepels paneermeel toe. Meng alles goed en vorm 2 burgers. Leg de burgers ongeveer 15 minuten in de koelkast om iets op te stijven.
- Haal de broodjes van de BBQ als deze goudbruin zijn.
- Haal de champignon burger uit de koelkast, doe een scheutje olie in de skillet en leg de champignonburgers in de skillet.
- Bak de burgers aan beide zijde goudbruin.
- Leg wat geraspte Parmezaanse kaas op de burgers en zet de skillet boven het indirecte gedeelte van de BBQ.
- Laat de kaas smelten en haal de skillet van de BBQ.
- Snij de broodjes open, smeer de onderkant in met truffel mayonaise en leg hier wat sla op.
- Leg de burger op de sla en besmeer de bovenkant ook met truffel mayonaise en leg deze op de burger.

Maak je liever een ander vegetarisch gerecht? Probeer dan deze Buffalo bloemkool eens.
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.