Crispy chicken fingers

Ingrediënten:

Kippendijen

2 eieren

Bakje bloem

1 zak dorito’s

5 eetlepels mayonaise

1 teen knoflook

3 eetlepels sinaasappelsap

2 eetlepels chilisaus

Zout

BBQ rub

Benodigdheden:

BBQ die indirect kan garen

BBQ tang

Mengkom

Bereiding:

  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 160/180 graden.
  2. Snij de kippendijen in lange repen.
  3. Kruid de kip met BBQ rub.
  4. Knijp in een kom of bak de chips fijn.
  5. Klop de eieren los in een bak en doe in een andere bak de bloem.
  6. Haal de kip (repen) eerst door de bloem daarna door de ei en paneer ze als laatste in de chips. (zorg dat alles goed bedekt is)
  7. Leg de kip op de BBQ en gaar deze tot een kerntemperatuur van 72/75 graden.
  8. Kijk regelmatig of de kip gedraaid moet worden i.v.m. de chips.
  9. Hak ondertussen de knoflook fijn en doe deze in een bak.
  10. Voeg de mayonaise, sinaasappelsap en de chilisaus toe en meng alles goed.
  11. Breng de aioli op smaak met zout.
  12. Serveer de kipvingers op een schaal of plateau met de saus in een schaaltje in het midden.