Ingrediënten:
Kippendijen
2 eieren
Bakje bloem
1 zak dorito’s
5 eetlepels mayonaise
1 teen knoflook
3 eetlepels sinaasappelsap
2 eetlepels chilisaus
Zout
BBQ rub
Benodigdheden:
BBQ die indirect kan garen
BBQ tang
Mengkom
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 160/180 graden.
- Snij de kippendijen in lange repen.
- Kruid de kip met BBQ rub.
- Knijp in een kom of bak de chips fijn.
- Klop de eieren los in een bak en doe in een andere bak de bloem.
- Haal de kip (repen) eerst door de bloem daarna door de ei en paneer ze als laatste in de chips. (zorg dat alles goed bedekt is)
- Leg de kip op de BBQ en gaar deze tot een kerntemperatuur van 72/75 graden.
- Kijk regelmatig of de kip gedraaid moet worden i.v.m. de chips.
- Hak ondertussen de knoflook fijn en doe deze in een bak.
- Voeg de mayonaise, sinaasappelsap en de chilisaus toe en meng alles goed.
- Breng de aioli op smaak met zout.
- Serveer de kipvingers op een schaal of plateau met de saus in een schaaltje in het midden.