Dry aged tomahawk steak met kruidenkorst

Dry aged tomahawk steak | ChefsBBQTable

Ingrediƫnten:

1 dry aged tomahawk steak van 1 kg

1 aubergine

2 tomaten

1 bol mozzarella

2 takjes tijm

2 takjes rozemarijn

1 handje peterselie

1 eetlepel Parmezaanse kaas

1,5 tot 2 eetlepels panko (Japans broodkruim)

No Mercy rub

2 eetlepels olijfolie

Benodigdheden:

BBQ met mogelijkheid tot direct en indirect bereiden

Kerntemperatuurmeter

Keukenmachine/cutter

Snijplank

Scherp mes

Aluminiumfolie

Bereiding:

Dry aged tomahawk steak | ChefsBBQTable
Dry aged tomahawk steak | ChefsBBQTable
  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed met een direct en indirect gedeelte op 150/160 graden.
  2.  Snij de aubergine om de halve centimeter in (let op dat je hem niet helemaal door snijd).
  3. Snij de tomaat in plakken en snij deze plakken weer door de midden zodat je halve maantjes krijgt.
  4. Snij de mozzarella in plakken.
  5. Kruid de ingesneden aubergine met wat peper en zout, ook in de snede die je gemaakt hebt.
  6. Vul de ingesneden aubergine met de gesneden tomaat in iedere snede.
  7. Leg de gesneden mozzarella op de aubergine.
  8. Maak een bakje van aluminiumfolie waar je de aubergine in/op kan zetten zodat deze recht blijft liggen en niet omvalt.
  9. Leg de aubergine boven het indirecte gedeelte van de BBQ.
  10. Maak nu de kruidenkorst door de tijm, rozemarijn, peterselie en panko in de keukenmachine te doen en fijn te draaien.
  11. Als de kruiden fijn zijn voeg je de Parmezaanse kaas en olijfolie toe en draai alles tot het een beetje aan elkaar blijft plakken. Breng de kruiden korst op smaak met peper en zout.
  12. Kruid nu de tomahawk steak aan beide kanten met zout.
  13. Grill de tomahawk steek nu boven het directe gedeelte van de BBQ. Het is niet de bedoeling om de tomahawk steak te garen. Het is de bedoeling dat de tomahawk dicht geschroeid word.
  14. Als de tomahawk aan beide kanten dicht geschroeid/gegrild is haal je deze van de BBQ.
  15. Maak nu het directe gedeelte van de BBQ ook indirect door de deflectorsteen in de BBQ te plaatsen.
  16. Bestrooi de tomahawk nu aan beide kanten met de No Mercy rub.
  17. Bedek 1 kant met een dun laagje van de kruidenkorst, druk de kruiden korst goed aan.
  18. Leg de tomahawk nu op de BBQ en steek de kerntemperatuurmeter in het midden van de steak. Stel de kerntemperatuurmeter in op 50 graden.
  19. Controleer iedere 15 minuten of de aubergine gaar is. Mocht deze gaar zijn en de steak nog niet haal dan de aubergine even van de BBQ. Deze zullen we later dan nog wat opwarmen.
  20. Terwijl alles op de BBQ ligt kook je de tagliatelle volgens de beschrijving op de verpakking.
  21. Als de tomahawk steak een kerntemperatuur van 50 graden heeft bereikt haal je deze van de BBQ en laat je deze 10 minuten rusten.
  22. Verwarm in de tijd dat de steak aan het rusten is de tagliatelle en aubergine even op.
  23. Snij na het rusten de tomahawk steak in plakken en besprenkel de gesneden steak met wat grof zout.
  24. Serveer de gesneden tomahawk steak met de tagliatelle en aubergine.

Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.

Maak je liever een gerechtje met steak en citrusfruit? Probeer dan deze inside skirt steak met citrus salsa eens.