(10 minuten voorbereiding, 40 minuten bereiden)
Ingrediënten:
1 forel van ongeveer 500 gram
1,5 kg grof zeezout
2 eiwitten
Gemengde sla
Aceto balsamico crème
Benodigdheden:
BBQ met mogelijkheid tot indirect bereiden.
Ovenschaal
Bakpapier
Mengkom
BBQ handschoenen
Keukenpapier
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 170/180 graden.
- Haal de forel uit de verpakking en spoel deze af onder koud stromend water.
- Dep de forel droog met keukenpapier.
- Controleer of de BBQ op temperatuur is.
- Is de BBQ op temperatuur bestrooi dan de forel met de Searub.
- Doe nu 1,2 kg grof zeezout in een mengkom en voeg hier de 2 eiwitten aan toe.
- Meng alles goed met de hand tot je een soort kruimelig “deeg” hebt.
- Leg een vel bakpapier in de ovenschaal en leg hier een laagje zout op. Zorg er voor dat het laagje zout net zo groot is als de forel.
- Bestrooi nu het laagje zout met wat Searub.
- Leg de forel op het zout en verdeel het overige zout ei mengsel over de forel zodat deze helemaal ingepakt is.
- Zet de ovenschaal nu 40 minuten in de BBQ.
- Controleer na 30 minuten of je de ovenschaal een keer moet draaien.
- Als het zout helemaal hard is haal je de forel van de BBQ.
- Haal de forel uit de ovenschaal door deze op te tillen aan het bakpapier.
- Sla nu met de achterkant van een mes de zoutkorst kapot, en verwijder voorzichtig het zout. (zorg er voor dat het zout niet in aanraking komt met het visvlees)
- Verwijder nu voorzichtig de huid van de forel en haal voorzichtig het vlees van de graten.
- Verwijder nu de graten door voorzichtig de kop van de forel te pakken en deze omhoog te trekken.
- Haal nu het visvlees van de huid.
- Doe nu wat salade in een bord en verdeel hier het visvlees over.
- Maak het gerecht af met de aceto balsamico crème.
Maak je liever iets anders met vis? Probeer dan deze tuna melt eens.
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.