Galbi ribs

Galbi ribs gegrild.

(30 minuten voorbereiding, 2 dagen marineren, 15 minuten bereiden)

Ingrediƫnten:

500 gram tot 1 kg galbi ribs

Marinade:

1 eetlepel sesamolie

3 eetlepels sojasaus

2 eetlepels teriyaki saus

1 eetlepel bruine suiker

3 eetlepels mirin

1 rode ui

1 rode peper (of meer als je van pittig houd)

1 eetlepel gochujang

2 theelepels knoflookpoeder

1 theelepel serehpoeder

1 theelepels laospoeder

2 theelepels gemberpoeder

200 ml water

2 eetlepels Thairub

Benodigdheden:

BBQ met deksel

Gietijzeren rooster (optioneel)

Ziplock zak

Keukenmachine

Bereiding:

Galbi rib voor het marineren.
  1. Maak de rode ui schoon en snij deze in stukken zodat de stukken in de keukenmachine passen.
  2. Doe de gesneden ui en de ingrediƫnten van de marinade in de keukenmachine en draai deze tot een gladde marinade.
  3. Doe de marinade in de ziplock zak en voeg hier de galbi ribs aan toe.
  4. Maak de ziplock zak dicht en masseer de marinade op de galbi ribs zodat deze aan alle kanten in de marinade zitten.
  5. Leg de galbi ribs nu 2 dagen in de koelkast en draai de zak na 1 dag.
  6. Als de ribs 2 dagen in de marinade hebben gelegen haal je deze uit de marinade en schud je de overtollige marinade er af.
  7. Steek nu de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe bereiding op 180 graden, met het gietijzeren rooster.
  8. Als de BBQ op temperatuur is gril je de galbi ribs ongeveer 3 minuten per kant. Let op dat de marinade niet verbrand.
  9. Haal de ribs van de BBQ en snij ze in kleinere stukjes of laat ze heel, serveer deze ribs met bijvoorbeeld noedels.
De galbi ribs na het grillen.

Maak je liever oosters gemarineerde spiesen? Probeer dan deze spiesen eens.

Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.