Gamba’s met limoen olie en mango salsa

Gamba’s met een frisse salsa en vers gebakken flatbread.

(voorbereiding 15 minuten, bereiding 15 minuten)

Ingrediënten:

Het gewenste aantal gamba’s p.p.

1 mango

1 rode peper

1 rode ui

Limoen olie

Peper & zout

Benodigdheden:

BBQ met deksel

Saté prikkers

Snijplank

Mes

Bereiding:

  1. Verwijder indien nodig de harde schil van de gamba’s en het darmkanaal.
  2. Spies de gamba’s op een saté prikker en leg deze in de koelkast tot gebruik.
  3. Schil de mango en snij het vruchtvlees van de pit af.
  4. Snij de mango in kleine blokjes, doe het zelfde met de rode ui en meng deze 2.
  5. Ook de rode peper snij je door en verwijder de pitjes. Snij de peper zo klein mogelijk en voeg deze toe aan het ui/mango mengsel.
  6. Maak de salsa aan met wat limoen olie en breng op smaak met peper en zout.
  7. Zet de salsa in de koelkast tot gebruik en haal de gamba’s er uit.
  8. Grill de gamba’s om en om gaar.
  9. Serveer de gamba’s op het flatbread met een beetje mango salsa.
  10. Besprenkel het geheel nog met wat limoen olie.

Een lekker stukje flatbread bij de gamba’s? het recept vind je hier onder.

Flatbread

Ingrediënten:

200 gram Griekse Yoghurt
200 gram Zelfrijzend Bakmeel
1 theelepel Bakpoeder
1 theelepel Grof Zeezout

Bereiding:

  1. Doe het bakmeel, de yoghurt, het bakpoeder en het zout in een kom en meng met de hand of met een mixer door elkaar tot een plakkerig deeg.
  2. Bebloem vervolgens je werkblad goed en kneed je deeg kort stevig door. Voeg eventueel nog wat bloem toe als het deeg erg plakkerig blijft.
  3. Verdeel het deeg nu in 4 gelijke delen en bebloem je werkblad nog een keer. Rol alle deegballen nu uit tot deeglappen van ongeveer een halve centimeter dik.
  4. Bak de flatbreads ongeveer 2 minuten per kant in een hete skillet (gietijzeren steelpan)

Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op de social mediakanalen.