
(voorbereiding 15 minuten, bereiding 15 minuten)
Ingrediënten:
Het gewenste aantal gamba’s p.p.
1 mango
1 rode peper
1 rode ui
Peper & zout
Benodigdheden:
BBQ met deksel
Saté prikkers
Snijplank
Mes
Bereiding:
- Verwijder indien nodig de harde schil van de gamba’s en het darmkanaal.
- Spies de gamba’s op een saté prikker en leg deze in de koelkast tot gebruik.
- Schil de mango en snij het vruchtvlees van de pit af.
- Snij de mango in kleine blokjes, doe het zelfde met de rode ui en meng deze 2.
- Ook de rode peper snij je door en verwijder de pitjes. Snij de peper zo klein mogelijk en voeg deze toe aan het ui/mango mengsel.
- Maak de salsa aan met wat limoen olie en breng op smaak met peper en zout.
- Zet de salsa in de koelkast tot gebruik en haal de gamba’s er uit.
- Grill de gamba’s om en om gaar.
- Serveer de gamba’s op het flatbread met een beetje mango salsa.
- Besprenkel het geheel nog met wat limoen olie.
Een lekker stukje flatbread bij de gamba’s? het recept vind je hier onder.
Flatbread
Ingrediënten:
200 gram Griekse Yoghurt
200 gram Zelfrijzend Bakmeel
1 theelepel Bakpoeder
1 theelepel Grof Zeezout
Bereiding:
- Doe het bakmeel, de yoghurt, het bakpoeder en het zout in een kom en meng met de hand of met een mixer door elkaar tot een plakkerig deeg.
- Bebloem vervolgens je werkblad goed en kneed je deeg kort stevig door. Voeg eventueel nog wat bloem toe als het deeg erg plakkerig blijft.
- Verdeel het deeg nu in 4 gelijke delen en bebloem je werkblad nog een keer. Rol alle deegballen nu uit tot deeglappen van ongeveer een halve centimeter dik.
- Bak de flatbreads ongeveer 2 minuten per kant in een hete skillet (gietijzeren steelpan)
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op de social mediakanalen.