Gegrilde coquilles met bacon crumble

Een strak gerechtje met gegrilde coquille.

(20 minuten voorbereiding, 1,5 uur bereiden)

Ingrediënten:

1 winterpeen

Sinaasappelsap

1 duim gember

Zout

1 coquille per persoon

4 sandwich brood (brood zonder korst) ik haalde 2 personen uit 1 snee brood

3 plakjes ontbijtspek

1 teen knoflook

Olijfolie

Peper en zout

Benodigdheden:

Monolith BBQ

Half gietijzeren rooster (optioneel)

Steker ringen (of een kopje met de gewenste grote)

Spuitzakje

Keukenmachine

keukenpapier

Bereiding:

Het grillen van de coquilles.
Toasten van brood.
  1. Schil de winterpeen en snij deze in plakken van 2 vingers dik.
  2. Maak de gember schoon en snij deze in blokjes.
  3. Doe de gember en de gesneden winterpeen in een pan en voeg hier sinaasappelsap aan toe tot de wortel helemaal onderstaat.
  4. Voeg 1 theelepel zout toe aan de winterpeen en kook de winterpeen tot deze helemaal gaar is.
  5. Als de winterpeen gaar is zet je het vuur uit en laat je de winterpeen iets afkoelen in het vocht.
  6. Steek nu de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte en directe bereiding op 160 graden. Leg het rooster boven het directe gedeelte in de laagste stand.
  7. Steek het sandwich brood uit in ringen en steek daar weer kleinere ringen uit.
  8. Maak de knoflookteen schoon en smeer hier het uitgestoken brood mee in.
  9. Leg het brood boven het indirecte gedeelte van de BBQ en laat het brood krokant worden.
  10. Schep ondertussen de winterpeen uit het vocht en doe de winterpeen in de keukenmachine. (probeer niet alle gember mee te scheppen)
  11. Draai de winterpeen tot een gladde massa (crème/puree)en breng op smaak met peper en zout.
  12. Schep de puree van winterpeen in een spuitzakje.
  13. Als het brood krokant is haal je dit van de BBQ en leg je de 3 plakken ontbijtspek boven het indirecte gedeelte om krokant te laten worden.
  14. Draai het ontbijtspek na ongeveer 15 minuten om.
  15. Als het ontbijtspek krokant is haal je deze van de BBQ en leg je deze op een stukje keukenpapier. Laat het ontbijtspek afkoelen.
  16. Maak indien nodig de coquilles schoon, en besprenkel ze met een beetje olie.
  17. Leg de coquilles boven het directe gedeelte van de BBQ en gril ze ongeveer 5 minuten per kant. Zorg dat je altijd een heet rooster hebt, zo krijg je er mooie gril strepen op.
  18. Snij ondertussen het ontbijtspek in kleine stukjes, je zou het ook kunnen kruimelen met de hand.
  19. Breng de coquilles op smaak met peper en zout.
  20. Leg de grootste brood ring op een bordje, spuit wat puree van winterpeen in het midden en zet hier een coquille in.
  21. Zet het middelste brood ringetje tegen de coquille aan, en leg het kleinste stukje brood op de coquille.
  22. Spuit wat stipjes puree op de brood ringen.
  23. Bestrooi het bordje met de crumble van ontbijtspek.

Maak je liever een gerechtje met vlees? Probeer dan deze bavette met smokey Hollandaisesaus eens.

Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.