Gerookte uiensoep en croute

2 kopjes gerookte uiensoep en croute

Ingrediënten:

1 kg witte uien

5 takjes rozemarijn

5 takjes tijm

Bouillon

Bladerdeeg

2 eigeel

Boter of olie

Geraspte kaas (optioneel)

Bereiding:

1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe bereiding. (temperatuur rond de 150 graden)

2. Maak de uien schoon en snij deze in halve ringen.

3. Hak de tijm en rozemarijn zo fijn mogelijk.

4. Zet een Dutch Oven in de BBQ en laat deze heet worden.

5. Als de Dutch Oven warm is kan de boter of olie er in.

6. Stoof hier in de uien en de tijm en rozemarijn, zorg dat je de deksel van de BBQ weer zo snel mogelijk dicht doet i.v.m. de rook.

7. Roer de uien regelmatig door.

8. Blus de uien af met de bouillon. (kan ook met water en bouillon blokjes)

9. Als de uien gaar zijn en de soep is goed op smaak kan deze van de BBQ.

10.Maak de BBQ nu gereed voor indirecte bereiding en zorg dat je een temperatuur van 180/200 graden hebt.

11.Steek of snij de bladerdeeg uit. (je moet het net iets groter uitsteken als de kopjes die je gaat gebruiken)

12.Vul de kopjes voor ¾ met soep.

13.Klopt het eigeel los.

14.Smeer de randjes van het kopje in met het eigeel. Leg nu de bladerdeeg op het kopje en zorg dat deze goed vast zit.

15.Smeer de bovenkant van het bladerdeeg in met eigeel, en bak het bladerdeeg indirect af op de BBQ tot deze mooi krokant is.

16. Strooi eventueel nog wat geraspte kaas op het bladerdeeg net voor je deze van de BBQ haalt.

Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vond. En vergeet mij niet te noemen/taggen op Instagram/Facebook.