(30 minuten voorbereiding 45 minuten bereiden)
Ingrediƫnten:
3 citroenen
150 gram ongezouten roomboter
2 middel grote eieren
225 gram suiker
4 eiwitten
Handje aardbeien
(chocolade) munt blaadjes
Benodigdheden:
Ovenschaal
Keukenmachine
Garde
Bakpapier
Spuitzakken
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed met een directe en indirecte zone op 150 graden.
- Rasp 2 citroenen en pers het sap van beide uit in een gietijzeren pan, voeg de roomboter toe en laat deze langzaam smelten (boven het indirecte gedeelte).
- Mix ondertussen 125 gram suiker met 2 eieren.
- Als de boter gesmolten is giet je deze langzaam en al roerend bij het ei suiker mengsel. Als alles goed gemengd is giet je alles terug in de gietijzeren pan.
- Zet de gietijzeren pan weer terug boven het indirecte gedeelte van de BBQ. Blijf met een garde goed roeren tot de lemon curd de dikte van vla heeft. (je kan afwisselen tussen het directe en indirecte gedeelte)
- Als de lemon curd de dikte van vla heeft giet je deze uit de pan in een bak en vervolgens zet je de lemon curd in de koelkast tot gebruik. Heb je toch stukjes ei in je lemon curd dan kan je hem door een zeef gieten om de stukjes er uit te halen.
- Maak de BBQ nu gereed voor een indirecte bereiding op ongeveer 100/110 graden.
- Scheid 4 eieren en doe het eiwit in de keukenmachine. (je zou de dooiers kunnen gebruiken voor een saus)
- Klopt het eiwit stijf en voeg beetje bij beetje de 100 gram suiker toe.
- Blijf het eiwit kloppen tot je pieken kan maken. (als je de bak met eiwit op zijn kop houd en er valt niets uit is het eiwit goed)
- Rasp 1 citroen en voeg de rasp toe aan het opgeklopte eiwit en spatel dit door.
- Vul een spuit zak met het eiwit, en spuit op een bakpapier de vorm van een ei.
- Spuit de buitenste rand iets hoger zodat je hem straks kan vullen.
- Zet een ovenschaal op zijn kop en spuit hier 4 kleine puntjes eiwit op (dit is om het bakpapier te laten plakken)
- Zet de ovenschaal met het opgeklopte eiwit op de BBQ en laat het eiwit langzaam drogen.
- Kijk na ongeveer 15 minuten of het eiwit al droog begint te worden en of je het geheel wat moet draaien.
- Als het eiwit hard is haal je het van de BBQ en laat je het iets afkoelen.
- Vul nu een spuitzak met de afgekoelde lemon curd, en snij wat aardbeien en munt fijn.
- Haal het eiwit van het bakpapier en spuit wat lemon curd in de onderste helft van het eiwit.
- Garneer het geheel af met de fijn gesneden aardbeien en (chocolade) munt.
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.
Maak je liever een ander fris zomers dessert? Probeer dan deze Pavlova eens.