(voorbereiding 20 minuten bereiding 30 minuten)
Ingrediënten:
200 gram gehakt (runder)
1 ui
6 jalapeno’s
Chipotle (naar smaak)
Ontbijtspek
Rub naar keuze
Benodigdheden:
BBQ met de mogelijkheid om indirect te bereiden
BBQ tang
Lepel
Skillet
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe bereiding.
- Zet de skillet op de BBQ en laat deze heet worden.
- Snipper de ui en bak deze glazig in de skillet. Voeg het gehakt toe als de ui glazig is. Bak het gehakt rul.
- Breng het gehakt op smaak met de BBQ saus en de chipotle. (maak hem zo pittig als je zelf wil)
- Haal de skillet van de BBQ en laat het geheel een beetje afkoelen.
- Maak de BBQ gereed voor een indirecte bereiding op 160/180 graden.
- Snij de jalapeno’s door midden en verwijder de zaadjes.
- Vul elke helft met het gehakt en wikkel daar een plakje ontbijtspek om.
- Bestrooi het geheel met rub.
- Gaar de gevulde jalapeno’s indirect op de BBQ tot de spek krokant is.
- Serveer de jalapeno’s met crème fraiche en of guacamole.