Gevulde Jalapeño

De gevulde pepers.

(voorbereiding 20 minuten bereiding 30 minuten)

Ingrediënten:

200 gram gehakt (runder)

1 ui

6 jalapeno’s

Chipotle (naar smaak)

Chipotle BBQ saus

Ontbijtspek

Rub naar keuze

Benodigdheden:

BBQ met de mogelijkheid om indirect te bereiden

BBQ tang

Lepel

Skillet

Bereiding:

  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe bereiding.
  2. Zet de skillet op de BBQ en laat deze heet worden.
  3. Snipper de ui en bak deze glazig in de skillet. Voeg het gehakt toe als de ui glazig is. Bak het gehakt rul.
  4. Breng het gehakt op smaak met de BBQ saus en de chipotle. (maak hem zo pittig als je zelf wil)
  5. Haal de skillet van de BBQ en laat het geheel een beetje afkoelen.
  6. Maak de BBQ gereed voor een indirecte bereiding op 160/180 graden.
  7. Snij de jalapeno’s door midden en verwijder de zaadjes.
  8. Vul elke helft met het gehakt en wikkel daar een plakje ontbijtspek om.
  9. Bestrooi het geheel met rub.
  10. Gaar de gevulde jalapeno’s indirect op de BBQ tot de spek krokant is.
  11. Serveer de jalapeno’s met crème fraiche en of guacamole.
Een schaal gevuld met de pepers en het overige gehakt.