Hazenpeper uit de Dutch Oven

(20 minuten voorbereiden, 24 uur marineren, 5 uur bereiden)

Een Dutch Oven vol met hazenpeper.

Ingrediƫnten:

4 hazenbouten (2 voor 2 achter)

1 pakje spekblokjes

500 ML rode wijn

1 winterpeen

2 witte uien

1 prei

2 laurier blaadjes

5 jeneverbessen

4 kruidnagels

1 potje zilver ui

1 eetlepel suiker

1 liter bouillon of water

Peper & zout

50 gram pure chocolade

4 plakjes ontbijtkoek (zonder donkere rand)

Benodigdheden:

BBQ met deksel

Dutch Oven

BBQ handschoen

Snijplank

Mes

Aluminium bak

Bereiding:

De hazenbouten na 24 uur marineren in de o.a. de rode wijn.
  1. Snij alle groente in grove stukken (bij de prei gooi je het groen weg, of je maakt er bouillon van) en doe deze in een grote bak of pan.
  2. Voeg de kruidnagel, jeneverbessen, laurier en wijn toe.
  3. Doe de hazenbouten in de marinade en laat dit 24 uur in de koelkast marineren.
  4. Steek de volgende dag de BBQ aan en laat deze verwarmen tot een temperatuur van ongeveer 140/150 graden.
  5. Zet de Dutch Oven gelijk in de BBQ zodat deze mee kan opwarmen.
  6. Haal de hazenbouten uit de marinade en dep deze droog.
  7. Als de Dutch Oven goed warm is bak je hier de spekblokjes in aan. Als de spek krokant is bak je de bouten aan. Zorg dat je ze rondom dichtschroeit.
  8. Voeg na het bakken de marinade toe (de groente en de wijn).
  9. Laat de bouten 2 uurtjes zachtjes sudderen in de marinade.
  10. Schep na 2 uur de bouten uit de Dutch Oven en laat ze een beetje afkoelen.
  11. Pluk de bouten en doe het vlees terug in de Dutch Oven.
  12. Stoof het geheel nog 3 uurtjes tot er nog 1 cm vocht boven het vlees en groente staat.
  13. Giet ondertussen de zilveruitjes af en bak deze even kort in een hete pan. Voeg een beetje suiker toe zodat de uitjes karamelliseren.
  14. Haal de Dutch Oven van de BBQ en snij de ontbijtkoek in kleine blokjes.
  15. Voeg beetje bij beetje de blokjes ontbijtkoek toe tot de hazenpeper de gewenste dikte heeft bereikt.
  16. Roer als laatste de pure chocolade, uitgebakken spekjes en zilveruitjes toe.
  17. Serveer de hazenpeper met gestoofde rodekool en aardappelpuree.

Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je er van vond, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Intagram & Facebook.

Het vlees is lekker aan het stoven direct boven de houtskool