(20 minuten voorbereiden, 24 uur marineren, 5 uur bereiden)

Ingrediƫnten:
4 hazenbouten (2 voor 2 achter)
1 pakje spekblokjes
500 ML rode wijn
1 winterpeen
2 witte uien
1 prei
2 laurier blaadjes
5 jeneverbessen
4 kruidnagels
1 potje zilver ui
1 eetlepel suiker
1 liter bouillon of water
Peper & zout
50 gram pure chocolade
4 plakjes ontbijtkoek (zonder donkere rand)
Benodigdheden:
BBQ met deksel
BBQ handschoen
Snijplank
Mes
Aluminium bak
Bereiding:

- Snij alle groente in grove stukken (bij de prei gooi je het groen weg, of je maakt er bouillon van) en doe deze in een grote bak of pan.
- Voeg de kruidnagel, jeneverbessen, laurier en wijn toe.
- Doe de hazenbouten in de marinade en laat dit 24 uur in de koelkast marineren.
- Steek de volgende dag de BBQ aan en laat deze verwarmen tot een temperatuur van ongeveer 140/150 graden.
- Zet de Dutch Oven gelijk in de BBQ zodat deze mee kan opwarmen.
- Haal de hazenbouten uit de marinade en dep deze droog.
- Als de Dutch Oven goed warm is bak je hier de spekblokjes in aan. Als de spek krokant is bak je de bouten aan. Zorg dat je ze rondom dichtschroeit.
- Voeg na het bakken de marinade toe (de groente en de wijn).
- Laat de bouten 2 uurtjes zachtjes sudderen in de marinade.
- Schep na 2 uur de bouten uit de Dutch Oven en laat ze een beetje afkoelen.
- Pluk de bouten en doe het vlees terug in de Dutch Oven.
- Stoof het geheel nog 3 uurtjes tot er nog 1 cm vocht boven het vlees en groente staat.
- Giet ondertussen de zilveruitjes af en bak deze even kort in een hete pan. Voeg een beetje suiker toe zodat de uitjes karamelliseren.
- Haal de Dutch Oven van de BBQ en snij de ontbijtkoek in kleine blokjes.
- Voeg beetje bij beetje de blokjes ontbijtkoek toe tot de hazenpeper de gewenste dikte heeft bereikt.
- Roer als laatste de pure chocolade, uitgebakken spekjes en zilveruitjes toe.
- Serveer de hazenpeper met gestoofde rodekool en aardappelpuree.
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je er van vond, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Intagram & Facebook.
