Ingrediënten voor de worst:
1 kg herten snippers
200 g buikspek (varken)
1,5 eetlepel zout
½ eetlepel peper
20 pistachenoten
Varkensdarm
Bereiding:
1. Vries het herten en varkens vlees aan voordat het door de gehaktmolen gaat.
2. Als het vlees is net bevroren draai je het door de gehaktmolen.
3. Breng het gehakt op smaak met peper en zout.
4. Hak de pistachenoten fijn en meng deze door het gehakt.
5. Doe het gehakt in de stopbus en vul de darm.
6. Maak er kleine worstjes van.
Ingrediënten chocoladesaus:
1,5 kop water
3 eetlepels suiker
1 kop cacaopoeder
Zout naar smaak
Bereiding:
1. Doe het water met de suiker en het cacaopoeder in een steelpan en roer even goed door met een garde zodat je geen klontjes hebt.
2. Breng het aan de kook en blijf voorzichtig roeren totdat je een gladde chocoladesaus hebt.
3. Laat even doorkoken zodat het iets indikt en de poederige smaak van de cacao verdwijnt.
4. Breng de saus op smaak met zout
5. Laat de saus afkoelen.
6. De saus is warm en koud te gebruiken, de saus blijft in beide gevallen vloeibaar.
Hertdog garen:
1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed met een directe en indirecte zone.
2. Grill de worsten eerst boven het directe gedeelte van de BBQ en laat ze daarna verder garen boven het indirecte gedeelte.
3. Gaar de worsten tot een kerntemperatuur van 55 graden (medium rare).
4. Snij witte puntjes aan de boven kant open en leg hier de worst in.
5. Dresseer de chocoladesaus (warm of koud) over het broodjes en strooi er eventueel nog wat pistachenoten over heen.