Hybride burger met ananas salsa

(20 minuten)

Ingrediënten:

250 gram half om half gehakt

125 gram kikkererwten (uitgelekt)

0,5 theelepel komijnpoeder

1 theelepel korianderpoeder

1 theelepel knoflookpoeder

2 theelepels worcestersaus

2 theelepels zout

Burger buns

Salsa:

0,5 mango

1 kleine rode ui

5 eetlepels olijfolie

1 theelepel zout

0,5 theelepel chilipoeder (mag ook meer als je pittig lekker vind)

Benodigdheden:

BBQ met deksel

Spatel

Mengkom

Staafmixer/keukenmachine

Gietijzeren rooster (optioneel)

Thermometer

Bereiding:

  • Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe bereiding op 150 graden.
  • Giet de kikkererwten af en spoel ze af met koud water.
  • Pureer de kikkererwten (er mogen best wat stukjes in zitten.
  • Meng alle ingrediënten en vorm de burgers.
Afbeelding met voedsel, stuk, zitten, punt

Automatisch gegenereerde beschrijving
Rauwe burger met kikkererwten
  • Zet de burgers in de koelkast zodat ze wat steviger worden.  
  • Schil de mango en snij deze in dunne plakken.
  • Schil ook de rode ui en snipper deze zo fijn mogelijk.
  • Snij de mango ook in zo klein mogelijke blokjes en meng deze met de rode ui.
  • Voeg nu de chilipoeder, zout en olijfolie toe. Roer het geheel goed door en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Grill de burger buns aan de binnenkant even kort aan.
  • Grill daarna de hamburgers en gaar deze tot een kerntemperatuur van 65/70 graden.
  • Serveer de burgers op de broodjes met een flinke lepel salsa er op.
Afbeelding met voedsel, tafel, zitten, boterham

Automatisch gegenereerde beschrijving
De burger is natuurlijk ook te serveren met cheddar.