(20 minuten)
Ingrediënten:
250 gram half om half gehakt
125 gram kikkererwten (uitgelekt)
0,5 theelepel komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
2 theelepels worcestersaus
2 theelepels zout
Burger buns
Salsa:
0,5 mango
1 kleine rode ui
5 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
0,5 theelepel chilipoeder (mag ook meer als je pittig lekker vind)
Benodigdheden:
BBQ met deksel
Spatel
Mengkom
Staafmixer/keukenmachine
Gietijzeren rooster (optioneel)
Thermometer
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe bereiding op 150 graden.
- Giet de kikkererwten af en spoel ze af met koud water.
- Pureer de kikkererwten (er mogen best wat stukjes in zitten.
- Meng alle ingrediënten en vorm de burgers.
- Zet de burgers in de koelkast zodat ze wat steviger worden.
- Schil de mango en snij deze in dunne plakken.
- Schil ook de rode ui en snipper deze zo fijn mogelijk.
- Snij de mango ook in zo klein mogelijke blokjes en meng deze met de rode ui.
- Voeg nu de chilipoeder, zout en olijfolie toe. Roer het geheel goed door en zet in de koelkast tot gebruik.
- Grill de burger buns aan de binnenkant even kort aan.
- Grill daarna de hamburgers en gaar deze tot een kerntemperatuur van 65/70 graden.
- Serveer de burgers op de broodjes met een flinke lepel salsa er op.