(12 uur marineren, 6 uur bereiden)
Ingrediënten:
500 gram buikspek zonder zwoerd
1 citroen
½ fles ginger ale
Rub naar keuze (ik gebruikte een rub die wat hoger zat in de peper)
Gua bao broodjes (stoombroodjes)
1 zakje oosterse groente mix
Japanse mayonaise
Benodigdheden:
Ziplock zak
Stoommandje of pan
Pan die op de BBQ kan (bijvoorbeeld gietijzer)
Thermometer
Bakkersspray of bakpapier
Bereiding:
- Snij het vet van de buikspek kruislings in.
- Doe de buikspek in de ziplock zak, snij de citroen in 4 stukken en doe deze bij de buikspek.
- Voeg als laatste de ginger ale toe en sluit de zak zo luchtdicht mogelijk af.
- Laat de buikspek minimaal 12 uur marineren in de koelkast.
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 110/120 graden.
- Haal na het marineren de buikspek uit de zak en dep deze droog met wat keukenpapier.
- Bestrooi de vet kant van het buikspek met de rub en wrijf dit goed in.
- Voeg het appelhout toe aan de gloeiende houtskool en leg de buikspek op de BBQ.
- Gaar de buikspek tot een kerntemperatuur van 70 graden.
- Zet een skillet op de BBQ en bak hierin de groentes even kort aan.
- Vul nu een pan (die op de BBQ kan) met een laagje kokend water en zet hier het stoommandje op, doe de deksel er op en wacht tot er stoom ontstaat.
- Leg wat bakpapier in de stoommand en leg hier de gua bao broodjes op, doe de deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten stomen.
- Snij ondertussen plakken van het buikspek en leg de plakken nog even terug op de BBQ om iets krokant te laten worden.
- Leg een plakje buikspek op het broodje, doe hier een beetje van de groentes bij en wat Japanse mayonaise.
Een ander recept met een lekker stukje varkensvlees? Probeer deze eens.
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind. En vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.