(10 minuten voorbereiding, 10 minuten bereiden)
Ik haalde ongeveer 16 spiesen uit dit recept.
Bij deze spiesen serveerde ik gewokte noedels, je kan er ook nasi of bami bij serveren. De smaken zijn geïnspireerd op Indonesische smaken.
Ingrediënten:
2 theelepels zout
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels gemberpoeder
2 theelepels uienpoeder
1 theelepel versgemalen zwarte peper
2 theelepels korianderpoeder
1 theelepel chilipoeder (of meer als je van heel pittig houd)
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kurkuma
1 mespuntje gemalen kruidnagel
1 theelepel citroengras poeder
1 theelepel laos poeder
650 gram inside skirt steak
Olijfolie
Benodigdheden:
Monolith BBQ
Mengkommetje om de kruiden en specerijen te mengen
Mengkom om het vlees te marineren
Spiesen (18 cm)
Monolith wok set + wokhouder (optioneel)
Aluminiumfolie
Bereiding:
- Meng alle droge ingrediënten in een mengkom tot een rub.
- Proef het kruidenmengsel en maak hem eventueel pittiger als je daar van houd.
- Snij de inside skirt eerst met de draad mee in stukken die iets kleiner zijn als de spiesen.
- Snij daarna ieder stuk steak in de lengte (haaks op de draad) in gelijke repen.
- Doe de gesneden steak in een mengkom en voeg hier 1 eetlepel olijfolie aan toe. Meng het vlees goed met de olie, zodat overal olie zit.
- Voeg nu het kruidenmengsel toe en meng alles goed. Zorg er voor dat alle stukken en alle kanten van het vlees gekruid zijn.
- Vul nu de BBQ aan 1 kant met houtskool.
- Steek nu de BBQ aan en maak deze gereed met een directe (waar de houtskool ligt) en indirecte (waar geen houtskool ligt) zone op 180/200 graden.
- Leg je rooster op de middelste hoogte van je SGS systeem.
- Maak nu de spiesen door de spies van voor naar achter door het vlees te “vlechten”.
- Bereid nu je bami, nasi of ander gerecht wat je bij deze spiesen wil serveren. Dit zou je kunnen doen met de Monolith wok set + wokhouder.
- Na het bereiden van je bami, nasi of ander gerecht is het tijd om de spiesen te grillen.
- Grill de spiesen ongeveer 2,5/3 minuten per kant. Zorg er voor dat het vlees boven het directe gedeelte ligt en het uiteinde van de spiesen boven het indirecte gedeelte, zo voorkom je dat de uiteindes verbranden.
- Haal de spiesen van de BBQ en laat ze ongeveer 5 minuten rusten onder los aluminiumfolie.
- Verwarm in de rust tijd nog even kort je bijgerecht.
- Serveer de spiesen met je bami, nasi of ander gerecht.
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.
Maak je liever spiesen met gamba’s? Probeer dan dit recept eens.