
(10 minuten voorbereiding 20 minuten bereiden)
Ingrediƫnten:
2 kabeljauw filets
1 snee (oud, wit) brood
6 takjes peterselie
6 walnoten
0,5 theelepel Kiva Han Ik gebruikte die van Fyre Spices.
Peper & zout
Benodigdheden:
BBQ met deksel en mogelijkheid tot indirect garen
Skillet (gietijzeren steelpan)
Thermometer
Keukenmachine
BBQ handschoen
Bakpapier
Bereiding:

- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 140 graden.
- Snij de korstjes van de boterham, en pluk de peterselie.
- Snij het brood in blokjes en doe in de keukenmachine, voeg nu ook de walnoten, peterselie, Kiva Han en peper en zout toe.
- Cutter het mengsel tot een fijne (korrelige) substantie.
- Proef het mengsel en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
- Knip het bakpapier uit zodat het de grote van de bodem van de skillet heeft.
- Leg het bakpapier op de bodem van de skillet en leg hier de kabeljauw filets op.
- Kruid de kabeljauw met peper en zout.
- Druk nu zachtjes de kruidenkorst er op.
- Zet de skillet in de BBQ en gaar de kabeljauw tot 48 graden kerntemperatuur. (wil je hem doorbakken gaar hem dan verder)
- Schep de kabeljauw voorzichtig uit de skillet en besprenkel nog een beetje met sinaasappel olie.

Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je er van vind, en vergeet me niet te taggen/noemen op Facebook/Instagram.