(45 minuten voorbereiding, 40 minuten bereiding)
Ingrediƫnten tomatenjam:
250 gram cherrytomaatjes
Rasp en sap van 1 sinaasappel
5 eetlepels water
1 eetlepel chilisaus
10 eetlepels suiker
Overige ingrediƫnten:
2 kabeljauw filets
1 aubergine
Peper en zout
Parmaham
Benodigdheden:
Monolith BBQ
BBQ handschoen
Staafmixer
Gietijzeren skillet
Ik serveerde de kabeljauw met couscous, houd voor de bereiding van de couscous de werkwijze op de verpakking aan.
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe en indirecte bereiding op 160 graden.
- Zet de diepe gietijzeren pan op de BBQ zodat deze op kan warmen.
- Snij de cherrytomaatjes doormidden.
- Als de pan warm is doe je hier de tomaten, rasp + sap van de sinaasappel, suiker, water en chilisaus in.
- Roer het geheel goed door, en laat boven het indirecte gedeelte van de BBQ voor 1/3 inkoken.
- Roer de tomatenjam regelmatig door zodat niets aanbrand.
- Als de tomatenjam is ingekookt haal je de pan van de BBQ en laat je de jam iets afkoelen.
- Snij de aubergine door midden, en snij vervolgens 4 dunne plakken van een helft.
- Zet de skillet boven het directe gedeelte van de BBQ en laat deze heet worden.
- Kruid de kabeljauw aan beide kanten met peper en zout en eventueel ras el hanout.
- Leg 2 plakken Parmaham op een snijplank of bord, leg hier op 1 plak aubergine en daarop de kabeljauw. Leg een 2 plak aubergine op de kabeljauw en vouw de ham om de kabeljauw.
- Herhaal dit bij je 2e kabeljauw filet.
- Maak nu eventueel je couscous volgens de beschrijving op de verpakking.
- Leg de kabeljauw pakketjes in de hete skillet.
- Draai de pakketjes na ongeveer 8 minuten voorzichtig om.
- Maak de tomatenjam zo fijn mogelijk met de staafmixer.
- Gaar de kabeljauw tot een kerntemperatuur van 48 graden (glazig).
- Serveer de kabejauw pakketjes met de tomatenjam.
Maak je liever iets anders met kabeljauw? Probeer dan dit eens.
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook