Ingrediƫnten:
6 kippendijen
2 limoenen
Olijfolie
Klein bakje Griekse yoghurt
1 groene jalapeno
Taco schelpen
Koriander (optioneel)
Peper & zout
Bereiding:
- Snij de kippendij in blokjes en doe deze in een bak.
- Rasp de limoenen over de kip en voeg ook het limoensap toe.
- Giet olijfolie bij de kip zodat de kip overal goed geraakt word.
- Meng alles nog goed door zodat de kip goed gemarineerd is. Laat de kip minimaal 4 uur marineren.
- Snij de jalapeno door de midden en verwijder de pitjes.
- Snij vervolgens de jalapeno zo fijn mogelijk en meng deze door de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. Zet in koelkast tot gebruik.
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 160 graden.
- Spies de blokjes kip op een spies en leg deze op de hete BBQ.
- Gaar de kip tot een kerntemperatuur van 72/75 graden. Als de kip bijna gaar is kunnen de taco schelpen er even bij op de BBQ.
- Doe de spies in de taco schelp en serveer met de jalapeno mayonaise.