Kippendijspies met limoen

Ingrediƫnten:

6 kippendijen

2 limoenen

Olijfolie

Klein bakje Griekse yoghurt

1 groene jalapeno

Taco schelpen

Koriander (optioneel)

Peper & zout

Bereiding:

  1. Snij de kippendij in blokjes en doe deze in een bak.
  2. Rasp de limoenen over de kip en voeg ook het limoensap toe.
  3. Giet olijfolie bij de kip zodat de kip overal goed geraakt word.
  4. Meng alles nog goed door zodat de kip goed gemarineerd is. Laat de kip minimaal 4 uur marineren.
  5. Snij de jalapeno door de midden en verwijder de pitjes.
  6. Snij vervolgens de jalapeno zo fijn mogelijk en meng deze door de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. Zet in koelkast tot gebruik.
  7. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 160 graden.
  8. Spies de blokjes kip op een spies en leg deze op de hete BBQ.
  9. Gaar de kip tot een kerntemperatuur van 72/75 graden. Als de kip bijna gaar is kunnen de taco schelpen er even bij op de BBQ.
  10. Doe de spies in de taco schelp en serveer met de jalapeno mayonaise.