Madras curry kip

Madras curry kip met rijst en naanbrood

(30 minuten + 1 nacht voorbereiding, 60 minuten bereiden)

Ingrediƫnten:

4 kippenbouten

1 steel citroengras

1 witte ui

1 duim gember

2 blikken kokosmelk van (425 ml p.s.)

2,5 theelepel Madras currypoeder (ik gebruikte deze van Fyrespices)

Olijf olie

Peper en zout

Benodigdheden:

Dutch Oven

BBQ met deksel

Keukenmachine

BBQ handschoen (die vind je hier)

Bereiding:

Alle ingredienten in de keukenmachine klaar om te mixen.
  1. Verwijder de schil van de ui en snij deze in grove stukken, doe het zelfde bij de gember.
  2. Snij de citroengras in ringetjes en doe alles in de keukenmachine met een scheutje olijf olie en 2,5 theelepel madras currypoeder.
  3. Mix alles tot alles fijn gesneden is in de keukenmachine.
  4. Zet een pan op het fornuis en verwarm daar in de currypasta. Blijf goed roeren zodat het niet verbrand.
  5. Laat het geheel afkoelen en doe de currypasta in een bakje en zet dit minimaal 12 uur in de koelkast.
  6. Wrijf de volgende dag de kippenbouten in met de currypasta en laat deze 2 uur marineren in de koelkast. (als het kan in de vacuüm)
  7. De currypasta die over is gebruiken we later.
  8. Steek nu de BBQ aan en zet de Dutch Oven gelijk in de BBQ zodat deze mee op kan warmen. Ga voor een temperatuur van ongeveer 150 graden.
  9. Giet een scheutje olie in de Dutch Oven en bak hier de kippenbouten in aan.
  10. Haal de kippenbouten uit de pan en voeg opnieuw een scheutje olie toe. Doe nu de overgebleven currypasta in de Dutch Oven en bak deze nog kort even aan.
  11. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door.
  12. Doe nu de kippenbouten in de kokosmelk en gaar deze tot een kerntemperatuur van 75 graden.
  13. Serveer de kippenbouten met wat rijst en naanbrood. Giet nog een extra lepel van de currysaus over de rijst.
  14. Het recept voor het naanbrood vind je hier.
De currypasta even verwarmen om de smaken goed los te maken.
De gemarineerde kip even om en om aanbakken in de Dutch Oven.

Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je er van vind, en vergeet me niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.