Maminha burnt ends

Een broodje maminha burnt ends.

(voor bereiding 15 minuten, bereiding 8 uur)

Ingrediënten:

1 maminha van 700 gram

0,5 liter (koude) runderbouillon

5 eetlepels Bacardi (optioneel)

No Mercy rub

The boost

BBQuality the original BBQ saus

150 gram roomboter

100 gram bruine basterdsuiker of rietsuiker

Benodigdheden:

BBQ met mogelijkheid tot indirect bereiden

Beuken of hickory rookhout

Spuit om vlees te injecteren

Een ovenschaal of aluminiumbak

Aluminiumfolie

Thermometer

Bereiding:

Maminha burnt ends | ChefsBBQTable
De maminha langzaam aan het garen.
Maminha burnt ends | ChefsBBQTable
De ingrediënten bij elkaar.
 1. Begin met het maken van de runderbouillon en zorg dat deze goed koud is voor je deze gebruikt. Voeg de Bacardi toe aan de runderbouillon.
 2. Snij het vet van de maminha kruislings in en bestrooi de vet kant met The Boost. Wrijf het zout goed in het vet. Bestrooi de vleeskant van de maminha met de No Mercy rub.
 3. Injecteer de maminha aan de vleeskant op meerdere plekken met het bouillon Bacardi mengsel. Laat de maminha nu even op de aanrecht liggen. De bouillon die je over hebt gebruik je later nog.
 4. Steek nu de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 110/115 graden.  Als de BBQ op temperatuur is voeg je het rookhout toe aan de brandende houtskool en leg je het vlees op de BBQ.
 5. Gaar de maminha tot een kerntemperatuur van 80 tot 85 graden. Dit zal ongeveer 5 tot 6 uur duren.
 6. Als de maminha de kerntemperatuur bereikt heeft haal je deze van de BBQ en laat je deze rusten op het aanrecht. Verhoog nu de temperatuur van de BBQ naar 130 graden.
 7. Snij de roomboter in blokjes en doe deze in de ovenschaal. Voeg hier de suiker, BBQ saus en de bouillon die je over had aan toe. Roer alles goed door.
 8. Snij nu de maminha in gelijke blokjes, zorg er voor dat de blokjes niet te groot zijn.
 9. Doe de maminha burnt ends in de ovenschaal en roer goed door. Zorg er voor dat al het vlees geraakt word de saus. Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie zodat er geen vocht kan ontsnappen.
 10. Zet de ovenschaal terug op de BBQ en laat de burnt ends 45 minuten zachtjes verder garen. Haal na 45 minuten voorzichtig de folie van de ovenschaal (let op voor de hete stoom). De burnt ends zijn goed als je er met een saté prikker goed in kan prikken. Laat de burnt ends nog 15 tot 20 minuten karamelliseren. Ga nu regelmatig kijken en roer het geheel voorzichtig door. Mocht de saus te snel karamelliseren haal de schaal dan eerder van de BBQ.
 11. Serveer de burnt ends gelijk op een borrelplank of op een zacht broodje.

Eet smakelijk!

Maak je liever een andere snack op de BBQ? Probeer dan deze kaas bacon stengels eens.

Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.