Meatloaf

Een mooi glanzende meatloaf

(20 minuten voorbereiding, 45 minuten bereiding)

Ingrediënten:

500 gram rund gehakt

1 witte ui

1 ei (maat L)

½ courgette

5 plakjes ontbijtspek in blokjes gesneden

2 eetlepels tomaten ketchup

2 eetlepels Worcester saus

Rub naar keuze of peper en zout ( ik gebruikte deze)

BBQ saus (bijvoorbeeld deze)

Benodigdheden:

Monolith BBQ

Een ovenschaal of grote skillet

Een mengkom

BBQ handschoenen

Thermometer

Rookhout walnoot

Bereiding:

De nog rauwe meatloaf met de rub die ik gebruikt heb.
  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op ongeveer 150 graden.
  2. Snipper de ui, en snij de courgette in kleine blokjes.
  3. Doe het gehakt in de mengkom en voeg alle ingrediënten (op de BBQ saus na) toe.
  4. Meng alles goed door.
  5. Vorm het gehakt mengsel in de vorm van een brood en leg deze in de ovenschaal of skillet.
  6. Zet het gehakt op de BBQ.
  7. Gaar het gehakt tot een kerntemperatuur van 70 graden.
  8. Als de meatloaf de kerntemperatuur heeft bereikt haal je deze van de BBQ en giet je het vocht wat er uit is gekomen weg.
  9. Plaats de meatloaf terug op de BBQ en smeer hem helemaal in met BBQ saus.
  10. Laat de BBQ saus karamelliseren.
  11. Haal de meatloaf van de BBQ en laat hem iets afkoelen voordat je hem snijd.
  12. De meatloaf kan geserveerd worden als onderdeel van het diner, maar is ook heerlijk op brood.

Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind. En vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook

Maak je liever iets anders met gehakt? Probeer dan dit eens.

Meatloaf klaar