Ingrediƫnten:
2 kleine appels (kinder appels)
2 theelepels suiker
1 theelepel kaneel
2 eigelen
4 plakken bladerdeeg
250 ml kookroom
1 vanille stokje
4 theelepels suiker
2 eigelen
1 plakje ontbijtkoek
Bereiding:
1. Steek de BBQ aan en maak de gereed voor een indirecte bereiding op 180/200 graden.
2. Schil de appels en snij deze in blokjes.
3. Meng 2 theelepels suiker en 1 theelepel kaneel en strooi dit over de appelblokjes.
4. Zet de appel even koud
5. Zorg dat de bladerdeeg ontdooit is.
6. Snij het plakje ontbijtkoek in kleine blokjes en zet even aan de kant.
7. Scheid voor de vanille saus 2 eieren en bewaar het eigeel. Klop het eigeel los.
8. Zet een skillet op de BBQ of een pan op het fornuis.
9. Doe hier de kookroom, vanillestokje (in de lengte doorgesneden), 4 theelepels suiker in.
10.Los de suiker op en zorg dat de vanille goed uit de boon is.
11.Haal de vanille uit het vocht en voeg de eidooiers toe.
12.Roer de saus nu constant door en let op dat het niet te hard gaat.
13.Als je het idee hebt dat de saus te warm is haal je deze even weg van het vuur. Probeer te voorkomen dat het eigeel stolt waardoor je klontjes krijgt.
14.Blijf roeren tot je een dikke saus hebt en giet deze dan over in een koude pan of een koud bakje.
15. Haal nu de appel uit de koelkast en giet deze af.
16.Leg een plakje bladerdeeg klaar en doe hier een beetje appel in.
17.Voeg 2 blokjes ontbijtkoek toe. Smeer de bladerdeeg nu rondom in met water of eigeel.
18.Vouw de zijkanten naar binnen en rol de appels in het bladerdeeg. (lijkt op een loempia)
19.Smeer de buitenkant nog in met eigeel.
20.Zet een skillet of ovenschaal in de BBQ en laat deze een beetje warm worden.
21.Leg hier de strudel in en bak deze gaar.
22.Het duurt ongeveer 25 minuten voor ze gaar zijn. Draai ze halve wegen om.
23.Als het bladerdeeg gaar is haal je de sturdel van de BBQ en serveer je deze met de vanille saus en een bol ijs.