Oosterse kippen stoof met zwarte knoflook

(45 minuten)

Ingrediƫnt:

8 kippendijen

2 eetlepels sesamolie

3 tenen zwarte knoflook (geperst)

3 theelepels witte sesam

4 theelepels Chinese 5 spice kruiden

1 kopje water

8 eetlepels sojasaus

1 zakje Thaise groente  

Benodigdheden:

BBQ met deksel

Dutch Oven

BBQ handschoen

Bereiding:

  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed om direct op 150 graden te bereiden.
  2. Marineer ondertussen de kip met de sesamolie, zwarte knoflook, 5 spices en sesamzaadjes.
  3. Plaats de Dutch Oven in de BBQ en laat deze warm worden.
  4. Als de Dutch Oven warm is bak je de gemarineerde kip hier in aan.
  5. Roer de kip regelmatig door en sluit elke keer de deksel van de BBQ om de warmte in de BBQ te houden.
  6. Als het vocht van de kip bijna verdampt is voeg je 1 kopje water en sojasaus toe.
  7. Roer weer regelmatig door en zorg dat het geheel niet droog kookt.
  8. Als de kip uit elkaar valt voeg je de groente toe.
  9. Haal de pan van de BBQ en laat even 5 minuten staan.
  10. Serveer de kip met noedels of rijst.