(45 minuten)
Ingrediƫnt:
8 kippendijen
2 eetlepels sesamolie
3 tenen zwarte knoflook (geperst)
3 theelepels witte sesam
4 theelepels Chinese 5 spice kruiden
1 kopje water
8 eetlepels sojasaus
1 zakje Thaise groente
Benodigdheden:
BBQ met deksel
Dutch Oven
BBQ handschoen
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed om direct op 150 graden te bereiden.
- Marineer ondertussen de kip met de sesamolie, zwarte knoflook, 5 spices en sesamzaadjes.
- Plaats de Dutch Oven in de BBQ en laat deze warm worden.
- Als de Dutch Oven warm is bak je de gemarineerde kip hier in aan.
- Roer de kip regelmatig door en sluit elke keer de deksel van de BBQ om de warmte in de BBQ te houden.
- Als het vocht van de kip bijna verdampt is voeg je 1 kopje water en sojasaus toe.
- Roer weer regelmatig door en zorg dat het geheel niet droog kookt.
- Als de kip uit elkaar valt voeg je de groente toe.
- Haal de pan van de BBQ en laat even 5 minuten staan.
- Serveer de kip met noedels of rijst.