(Voorbereiding 15 min bereiding 4/5 uur)
Ingrediënten:
1 citroen (schoongeboend)
4 middelgrote eieren
200 g witte basterdsuiker
1 el maizena
250 g verse aardbeien
125 g verse frambozen
1 el poedersuiker
250 ml verse slagroom
Benodigdheden:
BBQ met deksel
Mogelijkheid voor indirect bereiden
Ovenschaal of plateau (om de merengue op te leggen)
BBQ handschoenen
Mixer
Mengkom
Zeef
bakpapier
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 100/110 graden. (gebruik maar een klein bodempje houtskool)
- Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Splits de eieren. Doe de eiwitten in een schone, droge kom. De eidooiers gebruik je niet. Klop de eiwitten in de schone, droge kom stijf.
- Voeg de basterdsuiker toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt. Zeef de maïzena boven de kom en voeg 1 tl citroenrasp en 3 el citroensap toe. Klop alles door elkaar.
- Zet het bakpapier met wat eiwit vast op de bakplaat dan schuift het niet. Schep de rest van het eiwit op de (omgekeerde) ovenschaal of plateau.
- Zet het eiwit in de BBQ en laat deze ongeveer 4 uur “drogen”.
- Prik voorzichtig met een saté prikker in het eiwit om te kijken of deze van binnen droog is. Als het eiwit droog is laat je de meringue nog 30 minuten in de BBQ staan met de deksel op een kiertje. (zet de schuiven van de BBQ dicht.
- Haal de meringue van BBQ en laat afkoelen op het aanrecht.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en meng de aardbeien met de rest van het citroensap en de poedersuiker. Zet dit even koud.
- Klop de slagroom stijf en voeg de laatste minuut de rest van het citroenrasp toe. Verdeel de room en daarna het fruit over de pavlova.