
(1 uur voorbereiding 45 minuten bereiden)
Ingrediƫnten:
Voor het deeg
400 gram patent bloem
250 gram boter
4 eetlepels kristalsuiker
Rasp van 1 citroen
1 ei
Voor de vulling
6 perzikken
6 eetlepels rietsuiker
2 eetlepels havermout
1 zakje vanillesuiker
Voor het bestrijken
1 ei (losgeklopt)
1 eetlepel kristalsuiker
Benodigdheden:
BBQ met deksel en mogelijkheid om indirect te bereiden
BBQ handschoen
Pie vorm of springvorm
Mengkom

Bereiding:
- Snij de koude boter in blokjes en meng deze in een kom met de bloem, citroenrasp en suiker. Kneed met de hand alles even door elkaar en meng verder met een keukenmachine tot er kruimels ontstaan.
- Klop 1 ei los en meng dit met 2 eetlepels water en voeg dit bij het deeg. Meng het geheel verder tot een kneedbaar deeg.
- Verdeel het deeg in 2 ballen, 1 van 2/3 van het deeg en de rest is voor de andere bal.
- Pak het deeg in met folie en laat minimaal 1 uur in de koelkast liggen.
- Snij nu de perziken door en verwijder de pit.
- Snij de perziken in plakken en doe in een mengkom, voeg de rietsuiker, vanillesuiker en havermout toe en roer alles goed door.
- Zet de perziken in de koelkast tot gebruik.
- Steek nu de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 180/200 graden.
- Vet je pie of springvorm in.
- Haal de grootste bol deeg uit de koelkast en rol deze uit tot deze de bodem en de zijkant van de vorm bedekt.
- Verdeel vervolgens de perziken over het deeg en zorg dat het geheel een beetje gelijkmatig is verdeeld. (het vocht mag er bij)
- Pak nu de kleinste deeg bol uit de koelkast en rol deze uit tot deze de hele bovenkant van de pie bedekt.
- Zorg dat het deeg langs de randen goed aan elkaar zit en afsluit.
- Snij een kruis in het midden van de pie, Zo kan de warme lucht ontsnappen tijdens het bereiden.
- Klop 1 ei los en smeer de bovenkant van de pie in met het ei, strooi er vervolgens nog wat suiker overheen.
- Bak de pie ongeveer 45 in de voorverwarmde BBQ.
- Haal de pie van de BBQ en laat hem minimaal 20 minuten afkoelen.
- Serveer de pie met bijvoorbeeld wat ijs en slagroom.
