Picanha burgers

eigen gemaakte picanha burger

Ingrediƫnten:

700 gram picanha (staartstuk) met vet

Hamburgerbroodjes (ik gebruikte broodjes van Brown and serve)

BBQ saus

Een rub voor rundvlees (ik gebruikte Angus and Oink dirty cow)

Benodigdheden:

Gehaktmolen

BBQ met deksel

Tang

Bereiding:

  1. Snij de picanha in blokjes van 1,5 tot 2 cm en leg deze in de vriezer.
  2. Leg ook de schroef, mes en de plaat van de gehaktmolen in de vriezer.
  3. Als alles aan gevroren is zet je de gehaktmolen in elkaar.
  4. Kruid de blokjes picanha met de rub en draai deze 1 keer door de gehaktmolen.
  5. Bak even een klein beetje gehakt in de pan om te proeven of er nog rub bij moet.
  6. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe en indirecte bereiding op 160 graden.
  7. Maak burgers van het gehakt en grill deze boven het directe gedeelte van de BBQ.
  8. Gaar de burgers verder boven het indirecte gedeelte tot een kerntemperatuur van 55 graden.
  9. Grill de binnenkant van de broodjes even kort aan (let op dat ze niet verbranden.
  10. Beleg de broodjes met de burgers en maak de burgers af met BBQ saus en eventueel kaas.