Ingrediƫnten:
700 gram picanha (staartstuk) met vet
Hamburgerbroodjes (ik gebruikte broodjes van Brown and serve)
BBQ saus
Een rub voor rundvlees (ik gebruikte Angus and Oink dirty cow)
Benodigdheden:
BBQ met deksel
Tang
Bereiding:
- Snij de picanha in blokjes van 1,5 tot 2 cm en leg deze in de vriezer.
- Leg ook de schroef, mes en de plaat van de gehaktmolen in de vriezer.
- Als alles aan gevroren is zet je de gehaktmolen in elkaar.
- Kruid de blokjes picanha met de rub en draai deze 1 keer door de gehaktmolen.
- Bak even een klein beetje gehakt in de pan om te proeven of er nog rub bij moet.
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe en indirecte bereiding op 160 graden.
- Maak burgers van het gehakt en grill deze boven het directe gedeelte van de BBQ.
- Gaar de burgers verder boven het indirecte gedeelte tot een kerntemperatuur van 55 graden.
- Grill de binnenkant van de broodjes even kort aan (let op dat ze niet verbranden.
- Beleg de broodjes met de burgers en maak de burgers af met BBQ saus en eventueel kaas.