
(15 minuten voorbereiding 5 uur bereiden)
Ingrediƫnten:
2 pigwings (oerhammetjes)
1,5 eetlepel roomboter
2 eetlepels ahorn siroop
1,5 eetlepel bruine suiker
BBQ-rub (je favoriet)
BBQ-saus (die jij het lekkerst vind)
olijfolie
Benodigdheden:
BBQ met deksel en mogelijkheid tot indirecte bereiding.
Aluminiumfolie
Appel en/of kersen rookhout
BBQ handschoen
kwast
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en laat deze tot een temperatuur van 110/120 graden komen.
- Maak de oerhammetjes schoon door het vlies te verwijderen.
- Smeer de hammetjes in met een beetje olijfolie en bestrooi ze met de rub. Zorg dat de hammetjes overal goed geraakt zijn door de rub.
- Leg je rookhout op de hete houtskool en maak de BBQ gereed voor indirecte bereiding.
- Als de BBQ op temperatuur is kunnen de hammetjes op de BBQ.
- Rook de hammetjes 3 uur.
- Na 3 uur haal je het vlees van de BBQ en leg je het op een stuk aluminiumfolie (ieder hammetje apart).
- Verdeel de boter, suiker en de ahorn siroop over de hammetjes en pak ze goed in. Je zou er nog een laag aluminiumfolie omheen kunnen doen.
- Gaar het vlees 1,5 uur in de folie.

- Na 1,5 uur pak je het vlees uit en leg je ze nog 30 minuten terug op de BBQ.
- Smeer het vlees in deze 30 minuten een aantal keer in met BBQ-saus. Laat het vlees liggen tot het mooi sticky (plakkerig) is.
