Pigwings

(15 minuten voorbereiding 5 uur bereiden)

Ingrediƫnten:

2 pigwings (oerhammetjes)

1,5 eetlepel roomboter

2 eetlepels ahorn siroop

1,5 eetlepel bruine suiker

BBQ-rub (je favoriet)

BBQ-saus (die jij het lekkerst vind)

olijfolie

Benodigdheden:

BBQ met deksel en mogelijkheid tot indirecte bereiding.

Aluminiumfolie

Appel en/of kersen rookhout

BBQ handschoen

kwast

Bereiding:

  • Steek de BBQ aan en laat deze tot een temperatuur van 110/120 graden komen.
  • Maak de oerhammetjes schoon door het vlies te verwijderen.
  • Smeer de hammetjes in met een beetje olijfolie en bestrooi ze met de rub. Zorg dat de hammetjes overal goed geraakt zijn door de rub.
  • Leg je rookhout op de hete houtskool en maak de BBQ gereed voor indirecte bereiding.
  • Als de BBQ op temperatuur is kunnen de hammetjes op de BBQ.
  • Rook de hammetjes 3 uur.
  • Na 3 uur haal je het vlees van de BBQ en leg je het op een stuk aluminiumfolie (ieder hammetje apart).
  • Verdeel de boter, suiker en de ahorn siroop over de hammetjes en pak ze goed in. Je zou er nog een laag aluminiumfolie omheen kunnen doen.
  • Gaar het vlees 1,5 uur in de folie.
De hammetjes worden ingepakt.
  • Na 1,5 uur pak je het vlees uit en leg je ze nog 30 minuten terug op de BBQ.
  • Smeer het vlees in deze 30 minuten een aantal keer in met BBQ-saus. Laat het vlees liggen tot het mooi sticky (plakkerig) is.
TIjd om de hammetjes sticky te laten worden.