(15 minuten voorbereiding, 3 uur bereiding)
Ingrediënten:
700 gram angus riblap
180 milliliter kokosmelk
1,5 liter runderbouillon
2 eetlepels gochujang (Koreaanse peper pasta)
2 limoen bladeren
Kokosrijst:
200 gram rijst
200 milliliter koksmelk
Rasp van 1 limoen
200 milliliter water
Benodigdheden:
Monolith BBQ
BBQ handschoenen
Rasp
Walnoot rook pellets
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 120 graden, met aan 1 kant van de BBQ het rooster en de andere kant de fire pot.
- Snij de angus riblap in repen en kruid het vlees aan alle kanten met de satay rub.
- Leg het vlees op het rooster van de BBQ en voeg wat walnoot rook toe.
- Als de rub goed aan het vlees plakt, of een beetje krokant is geworden haal je het vlees van de BBQ. Het vlees hoeft niet gaar te zijn omdat het nog gestoofd word.
- Snij het vlees nu in blokjes, doe een scheutje olie in de fire pot en doe hier het gesneden vlees in.
- Bak het vlees ongeveer 5 minuten aan in de fire pot, blijf goed roeren om verbranden te voorkomen.
- Voeg na 5 minuten de runderbouillon en limoen bladeren toe.
- Voeg na 15 minuten de koksmelk en gochujang toe en roer alles goed door.
- Laat het pittige stoofvlees nu 2 tot 2,5 uur zachtjes stoven. Roer het stoofvlees regelmatig door.
- Meng nu het water, kokosmelk en de limoenrasp en kook hier in de rijst. Het mag lekkere plakrijst worden, dus laat de rijst nog even stomen in de pan als deze bijna klaar is.
- Laat het vocht van het stoofvlees langzaam inkoken tot je mooi stevig pittig stoofvlees hebt.
- Proef het pittige stoofvlees en breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Serveer het pittige stoofvlees met kokosrijst.
Maak je liever een pan kruidig stoofvlees? Probeer dan dit recept eens.
Heb je dit recept gemaakt en plaats je dat op Instagram/Facebook? Vergeet mij dan niet te taggen/noemen.