(15 minuten voorbereiding, 120 minuten bereiden)
Ingrediƫnten:
4 a 5 kippendijen (zonder bot)
50 gram walnoot
50 gram pompoenpitten
50 gram geraspte kaas
60 gram koude gezouten roomboter in blokjes
50 gram bloem
1 eetlepel rub (voor de kip en door de crumble) ik gebruikte deze
Rub voor de kippendij
1 rode ui
5 eetlepels azijn
5 eetlepels suiker
5 eetlepels water
Olijfolie (als je nog groene kruiden hebt liggen meng deze dan door de olie)
Benodigdheden:
Monolith BBQ
Mengkom
Temperatuurmeter
BBQ handschoen
Rookhout (appel of kers)
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 140 graden.
- Kruid de kippendijen met je favoriete rub voor kip.
- Leg de kippendijen op de BBQ en voeg wat fruit rookhout toe (appel of kers).
- Meng ondertussen de walnoot, pompoenpitten, geraspte kaas, bloem, rub en blokjes boter tot een crumble. Zet in de koelkast tot gebruik.
- Zet een pan op met de suiker, azijn en water om een zoetzuur te maken.
- Verwarm de zoetzuur tot de suiker is opgelost.
- Maak de rode ui schoon en snij deze in halve ringen en voeg deze toe aan de zoetzuur.
- Zet de zoetzure uien in de koelkast tot gebruik.
- Meet nu de temperatuur van de kippendijen, als deze 72 graden zijn mogen ze van de BBQ.
- Laat de kip iets afkoelen zodat je je handen niet verbrand.
- Pluk de kippendijen tot pulled chicken, en maak de pulled chicken aan met een flinke scheut olijfolie. (ik had nog wat groene kruiden liggen die ik fijn gesneden heb en door de olie heb gedaan)
- Zorg er voor dat de temperatuur van de BBQ naar 160/170 indirect gaat.
- Vet de skillet in en doe hier de pulled chicken met olijfolie in.
- Verdeel de crumble over de pulled chicken.
- Zet de skillet op de BBQ en gaar de crumble tot deze krokant is.
- Haal de skillet van de BBQ en maak de crumble af met de zoetzure ui.
- Zet de skillet op tafel en laat iedereen lekker uit de pan scheppen.
Maak je liever een ander recept met kip? Probeer dan dit eens.
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.