(12 uur marineren, ongeveer 6 uur bereiden)
Ingrediënten:
1 kg procureur
Gelijke delen C’sar pulled pork rub & The rub club rub el hanout
½ courget
½ aubergine
1 teentje knoflook
4 eetlepels Griekse yoghurt
50 gram komkommer
4 pita broodjes of flatbread (mocht je de flatbread zelf willen maken)
Olijfolie
Peper & zout
Benodigdheden:
Kernthermometer
Aluminiumfolie
Klauwen om het vlees te pullen
Plastic folie
(oude) handdoek
Bereiding:
- Begin met het mengen van de 2 rubs door gelijke delen (1 op 1) door elkaar te mengen.
- Verdeel je rub mengsel over het vlees, zorg dat je alles goed raakt.
- Pak het vlees strak in in plasticfolie en leg minstens 12 uur in de koelkast.
- Haal de volgende ochtend het vlees uit de koelkast en laat dit vast op kamertemperatuur komen.
- Steek de BBQ aan een maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 110/120 graden.
- Leg het vlees op de BBQ en gaar het tot een kerntemperatuur van 68 graden.
- Als het vlees 68 graden is pak je het strak in met aluminiumfolie en leg je het terug op de BBQ.
- Gaar het vlees in de folie tot een kerntemperatuur van ongeveer 92 graden.
- Haal het vlees van de BBQ en wikkel het ingepakte vlees in een handdoek en laat het 1 uur rusten.
- Snij ondertussen de aubergine en courgette in dunne reepjes.
- Doe een scheutje olie in een pan en laat dit goed heet worden.
- Bak de aubergine en courgette kort aan in de hete pan. (het mag knapperig blijven) voeg een mespuntje rub el hanout en peper en zout toe.
- Doe de Griekse yoghurt in een bakje en snij de komkommer en knoflook zo fijn mogelijk.
- Voeg de komkommer en knoflook toe aan de Griekse yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
- Pak na 1 uur het vlees uit en trek het uit elkaar met klauwen.
- Voeg het vocht uit de folie toe aan de pulled pork.
- Verwarm de pita broodjes kort op de BBQ.
- Smeer de pita broodjes in met de Griekse yoghurt en leg hier wat pulled pork op. Maak het geheel af met de aubergine en courgette salade.
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je er van vind, en vergeet me niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.