Rendang uit de Dutch Oven

De rendang geserveerd met rijst, gefrituurde ui en omelet

Ingrediƫnten:

1,5 KG stooflappen

Boemboe:

2 uien

1,5 eetlepel gemalen komijn

1.5 eetlepel gemalen koriander

1,5 eetlepel knoflook poeder

1,5 eetlepel gember poeder

0,5 eetlepel kurkuma

2 eetlepels zout

3 eetlepels Raijmakers Heetmakers Brain Buzzer

400 ML kokosmelk

600 ML water

Bereiding:

  1. Snij de uien klein en doe deze in een keukenmachine.
  2. Voeg vervolgens de droge ingrediƫnten en de hete saus toe.
  3. Pureer het geheel tot een gladde massa.
  4. Steek nu de BBQ aan en zet de Dutch Oven er in en laat deze mee opwarmen.
  5. Snij ondertussen het vlees in blokjes of repen.
  6. Als de Dutch Oven warm is doe je er een scheut olijfolie in en voeg je de boemboe toe. Bak de boemboe kort aan zodat alle smaken vrij komen.
  7.  Voeg het vlees toe aan de boemboe en bak het even mee. Zorg dat het vlees overal goed gemengd is met de boemboe.
  8. Voeg vervolgens de kokosmelk en het water toe.
  9. Gaar het vlees nu langzaam tot deze uit elkaar valt.
  10. Mocht het droog koken kan je altijd water toevoegen.
  11. Als het vlees gaar is  proef je het nog na en voeg je eventueel nog peper en zout toe.
  12. Serveer het vlees met gekookte rijst.