
Ingrediƫnten:
1,5 KG stooflappen
Boemboe:
2 uien
1,5 eetlepel gemalen komijn
1.5 eetlepel gemalen koriander
1,5 eetlepel knoflook poeder
1,5 eetlepel gember poeder
0,5 eetlepel kurkuma
2 eetlepels zout
3 eetlepels Raijmakers Heetmakers Brain Buzzer
400 ML kokosmelk
600 ML water
Bereiding:
- Snij de uien klein en doe deze in een keukenmachine.
- Voeg vervolgens de droge ingrediƫnten en de hete saus toe.
- Pureer het geheel tot een gladde massa.
- Steek nu de BBQ aan en zet de Dutch Oven er in en laat deze mee opwarmen.
- Snij ondertussen het vlees in blokjes of repen.
- Als de Dutch Oven warm is doe je er een scheut olijfolie in en voeg je de boemboe toe. Bak de boemboe kort aan zodat alle smaken vrij komen.
- Voeg het vlees toe aan de boemboe en bak het even mee. Zorg dat het vlees overal goed gemengd is met de boemboe.
- Voeg vervolgens de kokosmelk en het water toe.
- Gaar het vlees nu langzaam tot deze uit elkaar valt.
- Mocht het droog koken kan je altijd water toevoegen.
- Als het vlees gaar is proef je het nog na en voeg je eventueel nog peper en zout toe.
- Serveer het vlees met gekookte rijst.