
Ingrediƫnten:
1 Rib roast (Ik haalde mijn rib roast hier)
4 takjest hijm
5 takjes rozemarijn
3 tenen knoflook
Olijfolie
Peper & zout
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding (120 graden)
- Maak een kruidenolie door thijm, rozemarijn, knoflook, zout en olie in een keukenmachine fijn te draaien.
- Maak zo nodig de rib roast schoon (verwijder zilvervlies).
- Bind het vlees tussen de ribben op zodat deze overal even dik is.
- Smeer het vlees rondom goed in met de kruidenolie.
- Plaats het vlees op de BBQ en gaar deze tot een kerntemperatuur van 50 graden. (let op dit kan wel 3 uur duren)
- Laat het vlees ongeveer 15 tot 20 minuten rusten onder los aluminiumfolie.
- Verwijder de botten en snij het vlees in mooie plakken.
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet me niet te noemen/taggen op Instagram/Facebook.