Rib roast met kruidenolie

De rib roast word indirect gegaard.

Ingrediƫnten:

1 Rib roast (Ik haalde mijn rib roast hier)

4 takjest hijm

5 takjes rozemarijn

3 tenen knoflook

Olijfolie

Peper & zout

Bereiding:

  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding (120 graden)
  2. Maak een kruidenolie door thijm, rozemarijn, knoflook, zout en olie in een keukenmachine fijn te draaien.
  3. Maak zo nodig de rib roast schoon (verwijder zilvervlies).
  4. Bind het vlees tussen de ribben op zodat deze overal even dik is.
  5. Smeer het vlees rondom goed in met de kruidenolie.
  6. Plaats het vlees op de BBQ en gaar deze tot een kerntemperatuur van 50 graden. (let op dit kan wel 3 uur duren)
  7. Laat het vlees ongeveer 15 tot 20 minuten rusten onder los aluminiumfolie.
  8. Verwijder de botten en snij het vlees in mooie plakken.

Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet me niet te noemen/taggen op Instagram/Facebook.