Rookworst 2.0

De (gerookte) worst als deze klaar is.

Ingrediƫnten:

1 kg varkens snippers

1 kg rund snippers

1 eetl nootmuskaat

1 eetl citroensap

2 eetl zout

1 eetl zwarte peper

0,5 eetl chilipoeder

4 takjes rozemarijn

1 eetl gedroogde/gemalen koriander

Darm (gespoeld)

Benodigdheden:

Gehaktmolen

Stopbuis (daar word worst mee gemaakt)

Vriezer

Cederhouten plankje

BBQ handschoen

Kernthermometer

Bereiding:

  1. Vries de varkens en rund snipper lichtjes aan. Doe dit ook met het mes, de plaat en de schroef van je gehaktmolen. (dit zorgt voor minder wrijving waardoor het makkelijker is om gehakt te draaien en je vlees word minder snel warm)
  2. Leg je cederhouten plankje in het water en zorg dat deze helemaal onder water ligt.
  3. Als het vlees en de onderdelen van de gehaktmolen net zijn bevroren is het tijd om gehakt te draaien. Meng de varkens en rund snippers en draai ze door de molen.
  4. Voeg daarna de specerijen, citroensap en de gehakt rozemarijn toe aan het gehakt. Meng alles goed door.
  5. Zet nu je stopbuis op de gehaktmolen en schuif daar de gespoelde darm overheen.
  6. Draai het gehakt opnieuw door de molen en vul zo de darm. Draai of knoop de uiteinde van de darm dicht.
  7. Leg de worsten in de koelkast en steek de BBQ aan. Maak de BBQ gereed voor een indirecte bereiding op 130/140 graden.
  8. Laat je cederhouten plankje 20 minuten weken in water.
  9. Als de BBQ op temperatuur is leg je de worst(en) op het plankje en vervolgens op het rooster.
  10. Gaar de worst(en) tot een kerntemperatuur van minimaal 70 graden.

Heb je dit recept gemaakt? vergeet mij dan niet te taggen op Instagram & Facebook.