Rouleau van kip met witlof

Rouleau van kip met witlof

(20 minuten voorbereiding 60 minuten bereiden)

Ingrediënten:

275 gram kipfilet

1,5 eetlepel kookroom

1,5 eetlepel eiwit + eiwit voor insmeren spek

Ongeveer 15 plakken katenspek

2 eetlepels witte wijnazijn

1 eetlepel appelstroop

1,5 eetlepel water

4 stronkjes witlof

BBQ rub (optioneel) Ik gebruikte deze.

Pistache & walnoot (optioneel)

zout

Benodigdheden:

Monolith BBQ

Keukenmachine

Plasticfolie (krimpfolie)

Spuitzak

Aluminiumfolie

Thermometer

Skillet

BBQ handschoenen

Bereiding:

Rouleau op de BBQ
Farce op de katenspek.
  1. Breek het ei open en vang het eiwit op. Het eigeel mag weg.
  2. Klop met een vork het eiwit los, zet in de koelkast tot gebruik.
  3. Snij de kipfilet in blokjes en doe deze in de keukenmachine, voeg hier de kookroom en 1,5 eetlepel eiwit aan toe.
  4. Voeg 1,5 theelepel zout aan de toe kip toe.
  5. Zet de keukenmachine aan en draai de kipfilet tot een gladde massa.
  6. Schraap tussendoor een keer goed de randen van de keukenmachine schoon zodat je alles fijn draait.
  7. Als je een gladde massa (farce) hebt schep je deze in een spuitzak.
  8. Leg de kippen farce in de koelkast.
  9. Leg een stuk plasticfolie op het aanrecht en leg hier ongeveer 5 plakken katenspek dakpansgewijs op.
  10. Bestrijk de katenspek met eiwit. Als je wil kan je de katenspek nu nog bestrooien met rub.
  11. Spuit 2 banen farce naast elkaar op de katenspek.
  12. Als je pastiche en of walnoot in je rouleau wil leg je deze nu het in het midden op de farce.
  13. Spuit een derde baan farce in het midden van de twee onderste.
  14. Pak nu het plasticfolie vast en klap de katenspek over de farce. Rol het geheel verder op tot je een strakke rol hebt.
  15. Zorg er voor dat je een zo’n strak mogelijke rol hebt door de uiteinde van het plasticfolie tegengesteld van elkaar te draaien.
  16. Leg nu een stuk aluminiumfolie op het aanrecht.
  17. Rol de rouleau voorzichtig uit de plasticfolie en leg/rol deze op de aluminiumfolie.
  18. Rol de aluminiumfolie voorzichtig op en knijp de uiteinden dicht.
  19. Herhaal de stappen 9 t/m 18 tot de katenspek en farce op zijn.
  20. Leg de rouleau in de koelkast tot gebruik.
  21. Steek nu de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 120/130 graden met een bak water op je deflector steen.
  22. Als de BBQ op temperatuur is leg je de rouleau er op en prik je een thermometer in een van de rouleaux. Let op dat je de thermometer in het midden prikt.
  23. Stel de thermometer in op 72 graden.
  24. Snij ondertussen de witlof doormidden en verwijder de kern.
  25. Als de rouleaux 72 graden zijn haal je deze van de BBQ en laat je ze in de folie afkoelen.
  26. Maak ondertussen de BBQ gereed voor een directe en indirecte bereiding op 160 graden.
  27. Leg de witlof met de platte kant op het rooster boven het indirecte gedeelte.
  28. Zet de skillet boven het directe gedeelte en laat deze warm worden.
  29. Gaar de witlof tot deze iets beginnen te verkleuren.
  30. Doe de witte wijnazijn, appelstroop en het water in de skillet en leg hier de witlof met de platte kant in. Schuif de skillet boven het indirecte gedeelte van de BBQ.
  31. Pak de rouleaux uit en snij in de gewenste dikte.
  32. Leg de gesneden rouleau naast de skillet boven het indirecte gedeelte.
  33. Als het vocht in de skillet stroperig is haal je de skillet van de BBQ.
  34. Leg de witlof op een bord en leg hier de rouleau bij.
  35. Schep wat van de saus uit de skillet over de rouleau.
Een rouleau met pistache en walnoot

Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.

Maak je liever iets anders met kip? Probeer dan deze kippenstoof eens.