Runder kebas met tzatziki van gepofte knoflook

Ingrediƫnten:

500 gram rundergehakt

8 munt blaadjes

2 theelepels rozemarijn

1 theelepel tijm

Peper & zout

1/5 bol knoflook

1 komkommer

300 gram Griekse yoghurt

olijfolie

Bereiding:

1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor directe bereiding op ongeveer 180 graden.

2. Snij de munt, rozemarijn en tijm zo fijn mogelijk en voeg deze toe aan het gehakt.

3. Breng het gehakt op smaak met peper en zout.

4. Maak worstjes van het gehakt en zet even in de koelkast.

5. Snij de bol knoflook door de midden en doe 1 helft in aluminiumfolie met een beetje olijfolie. Maak er een pakketje van en leg op de BBQ.

6. Snij ondertussen de komkommer zo fijn mogelijk en doe deze bij de Griekse yoghurt.

7. Breng de yoghurt op smaak met peper en zout.

8. Haal de kebabs uit de koelkast en grill deze om en om tot een kerntemperatuur van 55 graden.

9. Als de knoflook gepoft is knijp je deze uit boven een snijplank. Snij eventueel als dit nodig is de knoflook nog fijner.

10.Voeg de knoflook toe aan de Griekse yoghurt.

11.Als de kebabs gaar zijn haal je ze van de BBQ en serveer je ze met de tzatziki