Saltimbocca

Een bordje pasta met saltimbocca

(15 minuten voorbereiding 40 minuten bereiden)

Ingrediënten:

4 plakken parmaham

4 blaadjes verse salie

2 mergpijpjes (rund)

100 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)

1 theelepel S.P.G (salt. Pepper. Garlic)

De gewenste hoeveelheid en soort pasta

4 kalf schnitzels

12 cherrytomaatjes

Basilicumolie

Olijfolie

Peper en zout

Benodigdheden:

Monolith BBQ

Gietijzeren rooster (het kan ook met een normaal rooster)

Thermometer

Gietijzeren skillet

BBQ handschoen

Bakpapier

keukenpapier

Bereiding:

Parmaham chips
  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 100/110 graden.
  2. Snij ondertussen de salie zo fijn mogelijk en meng deze samen met de S.P.G door de roomboter. Maak daarna canelle met 2 theelepels. Leg de canelle op een stukje bakpapier en leg deze in de koelkast tot gebruik.
  3. Leg de plakjes parmaham op de BBQ en droog deze langzaam. (let op dat je de plakken niet over elkaar legt)
  4. Controleer na ongeveer 10 minuten of de parmaham krokant is. Is dit niet het geval verleng de bereiding dan met 5 minuten tot de ham krokant is.
  5. Leg de krokante ham op een bord met daaronder een stukje keukenpapier.
  6. Bestrooi de mergpijpjes met peper en zout (of S.P.G) en doe deze in de skillet.
  7. Zet de skillet op de indirect ingestelde BBQ en laat het merg smelten. Als het merg gesmolten is haal je de skillet van de BBQ en schep je de merg er uit.
  8. Als je al de ham krokant hebt gemaakt en de merg is gesmolten maak je de BBQ gereed voor een directe bereiding op 150/170 graden. (als je hebt met het gietijzeren rooster)
  9. Zet de skillet op het rooster en giet er een scheutje basilicumolie in en laat deze warm worden.
  10. Als de olie warm is doe je de cherrytomaten in de skillet en pof je deze tot het velletje open springt.
  11. Haal de skillet van de BBQ en laat de tomaatjes afkoelen.
  12. Kook de pasta volgens de verpakking.
  13. Besmeer de kalf schnitzels met een beetje olijfolie.
  14. Grill de schnitzels om en om tot een kerntemperatuur van 50 graden.
  15. Haal de schnitzels van de BBQ en laat deze 5 minuten rusten onder los aluminiumfolie.
  16. Verwarm indien nodig de pasta, en roer hier het gesmolten merg doorheen.
  17. Snij de schnitzels haaks op de draad en bestrooi ze met peper en zout.
  18. Leg wat pasta in een bord, leg daar de schnitzel, tomaatjes en het chipje van parmaham bij.
  19. Besprenkel het geheel met een beetje basilicumolie en leg als laatste een canelle salie boter op de scnitzel.

De salie boter is ook heerlijk om te gebruiken als kruidenboter op een stukje brood.

gegrilde kalf schnitzel
Salie boter

Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je er van vind, en vergeet me niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.